Foto: F64

Pirmdien pārkaršanas dēļ slimnīcā nogādāti 19 cilvēki, no kuriem astoņi bijuši seniori, bet pieci bērni, informēja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Arita Rudzīte.

Seniori no pārkaršanas cietuši, pastaigājoties pa ielu vai dārzā, kā arī ilgstoši uzturoties nevēdinātās telpās. Savukārt bērni pārkarsuši, uzturoties pludmalē, rotaļājoties ārā un tāpēc, ka nepietiekošā apmērā dzēruši ūdeni.

No pārkaršanas cietuši arī vairāki pieaugušie vecumā no 22 līdz 55 gadiem, uzturoties savu darba vietu nevēdinātajās telpās. Zemgalē 55 gadus veca sieviete ilgstoši strādājusi veļas mazgātuvē, maz lietojusi šķidrumu un pārkaršanas dēļ nonākusi slimnīcā.

Rīgā 40 gadus vecs vīrietis ilgstoši uzturējies karstā cehā, kur viņam palicis slikti un sareibusi galva, pēc kā viņš nogādāts slimnīcā. 41 gadu vecs vīrietis Vidzemē arī pārkarsis darbavietā, zaudējis samaņu un viņam sākušies krampji. Arī viņš aizvests uz slimnīcu.

Mediķi atkārtoti aicina neuzturēties saules svelmē, šādā laikā ārpus telpām nēsāt cepuri, kā arī uzņemt šķidrumu nepieciešamajā daudzumā. Pieaugušie aicināti arī ilgstoši bez atpūtas nestrādāt sakarsušās darba telpās, regulāri atvēsināt seju un ķermeni ar ūdeni.

NMPD aizvadītājā diennaktī saņēmis 1118 izsaukumus, no kuriem traumas gūtas 239 gadījumos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!