Foto: DELFI
Pirmdien, 16. augustā Rīgā, saglabājoties karstam laikam, atkal tika pārsniegti kārtējie dienas maksimālās gaisa temperatūras rekordi – gaiss sasilis līdz +32.2 pēc Celsija un pārspējis 1901. gada rekordu, kad 16. augustā temperatūra bijusi +30,6 grādi, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un metoroloģijas centra dati.

Visaugstāka temperatūra pirmdien ir bijusi Daugavpilī, kur gaisa temperatūra sasniegusi +33,1 grādu, bet Bauskā gaiss sasilis līdz +32,3 grādiem.

Arī otrdien, 17. augustā laiks saglabāsies karsts un nepastāvīgs laiks ar īslaicīgām lietusgāzēm un pērkona negaisu. Atsevišķos rajonos negaisa laikā iespējama krusa un krasas vēja brāzmās. Kā sola meteorologi, tā būs arī pēdējā šī karstuma perioda diena, kad temperatūra vēl vietām pakāpsies līdz +30…+32 grādiem.

Turpmāk laika apstākļi būtiski mainīsies. Latvijā atradīsies pazemināta spiediena apgabala ietekmē, un vējš pūtīs no jūras puses. Līdz ar to Latvijā ieplūdīs vēsas un mitras gaisa masas - joprojām bieži īslaicīgi līs, atsevišķas dienās stipri. Gaisa temperatūra gan naktī, gan dienā pakāpeniski pazemināsies par 6-9 grādiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!