Foto: F64

Pirmdien Dobeles novadā Bikstu pagastā kādā dzīvojamā mājā izcēlies ugunsgrēks, kurā cieta cilvēks, portālu “Delfi” informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Izsaukums uz notikuma vietu pulksten 15.51, kur divstāvu dzīvojamā mājā izcēlies ugunsgrēks. Notikuma vietā glābēji konstatēja, ka ēkas pirmā stāva dzīvoklī pie plīts ir aizdegusies malka 0,5 kvadrātmetru platībā.

Ugunsgrēkā cieta cilvēks. Dzēšanas darbi noslēdzās pulksten 17.13 un tajos piedalījās arī Jaunpils brīvprātīgie ugunsdzēsēji.

Tāpat glābēji vakar steidzās uz Kristapa ielu Rīgā, kur piecstāvu dzīvojamā mājā jūtams sadūmojums. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka piektā stāva dzīvoklī deg veļas mašīna un mēbeles trīs kvadrātmetru platībā.

No blakus esošā dzīvokļa ugunsdzēsēji glābēji izglāba vienu cilvēku. Pulksten 18.33 darbs notikuma vietā noslēdzies.

Pirmdien īsi pēc pulksten sešiem ugunsdzēsēji steidzās uz Mārupes novada Salas pagastu, kur ezerā apgāzusies laiva un ūdenī iekritis cilvēks. Glābēji cilvēku iecēla laivā un nogādāja krastā.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji steidzās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, sodrēji ēkas dūmvadā, sadzīves mantas, dzīvokļa grīda un šķūņa durvis.

Aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 37 izsaukumus – 12 uz ugunsgrēku dzēšanu, 22 uz glābšanas darbiem, bet trīs izsaukumi bija maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!