Foto: F64

Pirmdien, 8. februārī, ap pulksten 10 Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) glābēji steidzās uz Ķeguma novadu, kur ugunsgrēks bija izcēlies divstāvu saimniecības ēkā. Ugunsgrēkā cieta viens cilvēks, portālu "Delfi" informēja VUGD pārstāve Ilze Dāme-Birziņa.

Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka pirmajā stāvā deg sadzīves mantas. Mēģinot veikt dzēšanu saviem spēkiem pirms VUGD ierašanās, ugunsgrēkā cieta viens cilvēks, kurš nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem.

Pirmdienas vakarā glābēji saņēma izsaukumu uz Rojas novada Rudi, kur ugunsgrēks bija izcēlies divstāvu saimniecības ēkā. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka saimniecības ēkā deg jumts un otrā stāvā esošais siens. Trīs metru attālumā no degošās ēkas, atradās vēl viena saimniecības ēka, ko ugunsdzēsēji no uguns nosargāja.

VUGD saņēma izsaukumu uz Neretas novadu, kur ugunsgrēks bija izcēlies divstāvu dzīvojamā mājā. Ierodoties notikuma vietā, glābēji konstatēja, ka daudzdzīvokļu mājas pirmā stāva dzīvoklī deg dzīvoklis. No piedūmotās ēkas otrā stāva, izmantojot glābšanas masku, glābēji izglāba vienu cilvēku. Pirms VUGD ierašanās no ēkas saviem spēkiem evakuējās trīs cilvēki.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji steidzās arī uz izsaukumiem, kur dega atkritumi konteinerā, sadzīves mantas, malka, papīri, kanalizācijas caurule, elektrības sadales skapis, divas vieglās automašīnas, virtuves siena, celtniecības konteiners, garāža, šķūnis, dārza māja, sodrēji 11 ēku dūmvados un divos gadījumos bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens.

Kopumā pagājušajā diennaktī VUGD saņēma 56 izsaukumus – 18 uz ugunsgrēku dzēšanu, 31 uz glābšanas darbiem, bet septiņi izsaukumi bija maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!