Foto: LETA

Pirmdien, 26. novembrī, no pulksten 10.30 līdz 10.50 visā Latvijā uz trim minūtēm ieslēgs trauksmes sirēnas, portālu "Delfi" informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD).

Sirēnas ieslēgs, lai pārbaudītu civilās trauksmes un apziņošanas sistēmas darbību, kā arī, lai konstatētu bojājumus vai traucējumus trauksmes sirēnu darbībā un to skaņas signāla dzirdamībā.

VUGD atgādina, ka iedzīvotājiem nav pamata uztraukties un nekāda turpmākā rīcība nav nepieciešama.

Latvijā ir uzstādītas 164 trauksmes sirēnas, kuras ir izvietotas tā, lai raidītais skaņas signāls būtu dzirdams apmēram 1,5 kilometru rādiusā. Tās ir paredzētas iedzīvotāju ātrai brīdināšanai gadījumos, kad notikusi dabas vai tehnogēna katastrofa, vai arī pastāv to draudi.

VUGD atgādina, ka gadījumos, ja iedzīvotāji iepriekš nav brīdināti par sirēnu pārbaudi, izdzirdot trauksmes sirēnu signālu, jāieslēdz televizori, radioaparāti vai citas ierīces informācijas saņemšanai par sirēnu ieslēgšanas iemeslu un nepieciešamo rīcību.

Ministru kabineta noteikumi paredz, ka trauksmes sirēnas ir jāpārbauda divas reizes gadā. Iepriekšējā pārbaude notika maija izskaņā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!