Foto: LETA
Pirmdien, 11. februārī, pulksten 16.30 sasaukta Rīgas domes ārkārtas sēde, kurā skatīs jautājumu par mēra Nila Ušakova (S) atbrīvošanu no amata.

Sēdē ziņot aicināts Vilnis Ķirsis (V), kurš pēc Ušakova birojā un mājā pirms divām nedēļām veiktās kratīšanas sāka parakstu vākšanu par šīs sēdes sasaukšanu.

Vēstīts, ka Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs trešdien, 30. janvārī, veica kratīšanu Ušakova dzīvesvietā un birojā Rīgas domē. Šīs procesuālās darbības birojs veica iepriekš sāktā kriminālprocesā.

Ušakovs žurnālistiem apstiprināja, ka KNAB viņa dzīvesvietā veicis procesuālas darbības, bet nekādas apsūdzības viņam uzrādītas nav. Ušakovs uzteica KNAB darbinieku profesionalitāti, bet procesuālas darbības nekomentēja.

Publiskā paziņojumā Ušakovs norādīja, ka viņam nav piemērots nekāds procesuālais statuss, kā arī viņam nav izteiktas nekāda veida aizdomas. "Rīgas dome turpina darbu normālā režīmā," publiskajā paziņojumā pauda Ušakovs.

Ušakovs noliedza, ka būtu pastrādājis jebkādus ar likumu sodāmus pārkāpumus, līdz ar to no Rīgas domes vadības viņš neatkāpsies. Taču opozīcijas frakcijas savāca nepieciešamo parakstu skaitu ārkārtas sēdes sasaukšanai, kurā plānots skatīt jautājumu par mēra atlaišanu. Šī sēde jāizsludina pašam Ušakovam.

Ušakovu atkāpties aicināja bijušais Rīgas domes opozicionārs Juris Pūce (AP), kurš šobrīd ir Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs. Viņš arīdzan lūdzis KNAB iespēju robežās sniegt informāciju par veiktajām kratīšanām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!