Foto: LETA
Pirmdienas rītā elektroapgādes traucējumus ap 2300 "Sadales tīkla" klientu Liepājā visticamāk izraisījuši nesaskaņoti rakšanas darbi, portālu "Delfi" informēja uzņēmumā.

Elektroapgāde uzņēmuma klientiem Atmodas bulvāra, Katedrāles, Baltijas, Ģenerāļa Baloža ielas apkaimē pārtrūka pulksten 9.14, bet tika atjaunota pulksten 11.30.

Elektroapgādes pārtraukumu izraisīja bojājums 10 kilovoltu kabeļlīnijā – sākotnējā informācija liecina, ka tas varētu būt noticis nesaskaņotu rakšanas darbu ietekmē, norāda uzņēmumā.

AS "Sadales tīkls" atgādina – plānojot rakšanas darbus, būtiski tos savlaicīgi saskaņot ar "Sadales tīklu", iegūstot rakšanas darbu atļauju. To var izdarīt interneta vietnē šeit.

Saskaņojot darbus, "Sadales tīkls" pārbaudīs, vai darbu teritorijā neatrodas kabeļlīnijas un atkarībā no vajadzības uz darbu laiku organizēs elektroapgādes pārtraukumu konkrētā līnijā.

Šādi darbu veicēji parūpēsies par personīgo drošību, kā arī izvairīsies no riskiem pēkšņi traucēt elektroapgādi simtiem vai pat tūkstošiem apkārtējo klientu, kuru vidū var būt arī slimnīcas, luksofori un cita nozīmīga pilsētas infrastrukūra.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!