Foto: LETA

Pirmdienas rītā pulksten 6.07 Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēmis izsaukumu Talsos, kur ugunsgrēks bija izcēlies dzīvojamā mājā, ziņo dienestā.

Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji secinājuši, ka ar atklātu liesmu deg pusotrstāva koka dzīvojamās mājas jumts, bēniņi un garāža 250 kvadrātmetru platībā.

Notikumā cietušo nav. Pulksten 8.38 ugunsgrēks likvidēts.

Savukārt sestdien, 25. aprīlī, pulksten 17.37 saņemts izsaukums uz Mālpils novadu, kur degusi divstāvu dzīvojamā māja 220 kvadrātmetru platībā. Pirms VUGD ierašanās no ēkas bija evakuējušies divi cilvēki. Pulksten 22.05 ugunsgrēks likvidēts.

Pulksten 16.45 ugunsdzēsēji steigušies uz izsaukumu Ventspils novadā, kur dedzis divstāvu dzīvojamās mājas jumts 140 kvadrātmetru platībā. Pirms VUGD ierašanās no ēkas bija evakuējušies pieci cilvēki. Pulksten 20.22 paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks likvidēts.

Vēl sestdien pulksten 15.50 VUGD saņēmis izsaukumu uz Ogres novadu, kur degusi divstāvu dzīvojamā māja 200 kvadrātmetru platībā un blakus mājas jumts 10 kvadrātmetru platībā. Pirms VUGD ierašanās no ēkas bija evakuējies viens cilvēks. Cietušo notikumā nav. Pulksten 2.55 paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts.

VUGD aicina iedzīvotājus rūpēties par ugunsdrošību mājokļos – nesmēķēt telpās, ievērot piesardzību, gatavojot un sildot ēdienu uz plīts, un uzstādīt dūmu detektorus, kas signalizēs par telpā radušos sadūmojumu, dodot iespēju pamest bīstamo vidi un izsaukt ugunsdzēsējus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!