Foto: Latvijas Valsts ceļi/Renārs Koris

Uz reģionālajiem un galvenajiem autoceļiem Vidzemē, vietām Latgalē, un Kurzemē apgrūtināti braukšanas apstākļi. Slidenos un sniegotos ceļu posmus attīra no sniega un kaisa ar pretslīdes materiāliem, portālu “Delfi” informēja VSIA “Latvijas Valsts ceļi”.

Lai braukšanas apstākļi būtu apmierinoši, ceļu uzturēšanas darbos iesaistītas 67 VAS "Latvijas autoceļu uzturētājs" ziemas tehnikas vienības.

Apgrūtināti braukšanas apstākļi uz tādiem valsts galvenajiem autoceļiem kā Tallinas šoseja (A1) posmā no Bīriņu pagrieziena līdz Ainažiem, Siguldas šoseja (A2) posmā no Līgatnes līdz Veclaicenei, Valmieras šoseja (A3) posmā no Braslas tilta līdz Valkai, Daugavpils šoseja (A6) posmā no Izvaldas līdz Patarniekiem.

Tāpat slidens ceļš ir uz Ventspils šosejas (A10) posmā no Usmas līdz Ventspilij, Jēkabpils – Terehova šosejas (A12) posmā no Varakļāniem līdz Stolbovkai, Rēzeknes šosejas (A13) posmā no Grebņevas līdz Špoģiem un Rēzeknes apvedceļa (A15) visā posma garumā.

Uz reģionālajiem autoceļiem apgrūtināti braukšanas apstākļi Alūksnes, Balvu, Cēsu, Gulbenes, Krāslavas, Limbažu, Madonas, Preiļu, Rēzeknes, Valkas, Valmieras un Ventspils apkaimē.

Šādos laika apstākļos autobraucēji aicināti būt piesardzīgi, ieturēt lielāku distanci līdz priekšā braucošam transportlīdzeklim, neveikt straujus manevrus, kā arī izvēlieties braukšanas apstākļiem un autoceļa seguma stāvoklim atbilstošu ātrumu.

Par slideniem un sniegotiem Valsts autoceļu posmiem aicina informēt "Latvijas Valsts ceļi", zvanot uz diennakts bezmaksas informatīvo tālruni 80005555, šī informācija tiek operatīvi nodota ceļu uzturētājiem rīcībai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!