Foto: F64

Pirmdien neilgi pirms pulksten 23 ugunsdzēsēji steidzās uz izsaukumu Grīvas ielā Rīgā, kur piecstāvu mājas pagrabā dega šķūņi un sadzīves priekšmeti, kā rezultātā dūmi bija izplatījušies pa visām ēkas kāpņu telpām. No nelaimes izglābti 29 cilvēki, savukārt seši cietuši un nodoti mediķiem, portālu "Delfi" informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Pirms VUGD ierašanās no ēkas bija evakuējušies 10 cilvēki. Ugunsdzēsēji sadarbībā ar pašvaldības policijas darbiniekiem no piedūmotās ēkas izglāba 29 cilvēkus. Notikumā cieta seši cilvēki, kuri tika nodoti Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem. Pēc pulksten 1 naktī šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts.

Otrdienas rītā VUGD saņēma izsaukumu uz Dobeles novada Tērvetes pagastu, kur deg garāža ar izbūvētu dzīvojamo telpu. Notikuma vietā tika atrasts viens bojāgājis cilvēks. Pulksten 8.45 ugunsgrēks lokalizēts, un patlaban dzēšana tupinās.

Tāpat tika saņemts izsaukums uz Krāslavas ielu Rīgā, kur daudzstāvu namā bija nostrādājusi automātiskā ugunsaizsardzības sistēma. Pirms VUGD ierašanās no ēkas bija evakuējušies 15 cilvēki. Notikuma vietā tika konstatēts, ka ēkas trešā stāva dzīvoklī uz ieslēgtas plīts bija dedzis ēdiens. Ugunsdzēsēji pārbaudīja un izvēdināja telpas, un darbu notikuma vietā pabeidza.

VUGD saņēma informāciju, ka Valmieras novada Lodes pagastā deg dzīvojamā māja. Ierodoties notikuma vietā, tika konstatēts, ka deg koka guļbūves ēkas mansards, bēniņi un pirmais stāvs. Notikuma vietā tika atrasts viens bojāgājis cilvēks. Pulksten 6 no rīta ugunsgrēks lokalizēts, un patlaban tā dzēšana turpinās.

Tāpat pagājušajā diennaktī tika saņemts izsaukums uz Brīvības gatvi Rīgā, kur dega vieglā automašīna. Notikuma vietā garāmbraucēji no automašīnas bija evakuējuši vienu cilvēku.

VUGD saņēma izsaukumu uz Bāriņu ielu Rīgā, kur trīsstāvu nama augšējā stāva dzīvoklī dega sadzīves priekšmeti. Pirms VUGD ierašanās kaimiņi no piedūmotā dzīvokļa bija iznesuši vienu cilvēku, kurš bija cietis un tika nodots NMPD mediķiem.

Tāpat pirmdien tika saņemts izsaukums uz Viršu ielu Daugavpilī, kur piecstāvu mājas augšējā stāva dzīvoklī dega sadzīves priekšmeti. No piedūmotā dzīvokļa tika evakuēts viens cilvēks, kurš bija cietis un tika nodots NMPD mediķiem. Mājoklī dūmu detektors nebija uzstādīts.

Aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 42 izsaukumus – 15 uz ugunsgrēku dzēšanu, 18 uz glābšanas darbiem, bet deviņi izsaukumi bija maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!