Foto: F64

Pirmdienas vakarā VUGD saņēma izsaukumu uz Krāslavas novada Dagdu, kur dīķa ledū ielūzis cilvēks. Ugunsdzēsēji cilvēku izglāba un nogādāja krastā, portālu "Delfi" informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Pēc tam VUGD izglābto nodeva Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem.

Tāpat pirmdienas vakarā ugunsdzēsēji steidzās uz Ropažu novada Garkalnes pagastu, kur dega dārza māja. Mēģinot dzēst ugunsgrēku, cieta viens cilvēks.

VUGD saņēma izsaukumu uz Siguldas novada Lēdurgas pagastu, kur sākotnējā informācija liecināja, ka deg garāža. Ierodoties notikuma vietā, glābēji secināja, ka kopējā degšanas platība ir 250 kvadrātmetri – dega garāža, un uguns izplatījusies uz blakus esošo siltumnīcu un saimniecības ēku. Glābēji no šķūņa evakuēja 15 mājputnus.

Tāpat VUGD saņēma izsaukumu uz Dārza ielu Smiltenē, kur divstāvu daudzīvokļu dzīvojamās mājas dūmvadā dega sodrēji. Pirms VUGD ierašanās no ēkas bija evakuējušies četri cilvēki, bet vēl četrus evakuēja glābēji.

Tāpat VUGD saņēma izsaukumu uz Siguldas novada Lēdurgas pagastu, kur divstāvu dzīvojamās mājas dūmvadā dega sodrēji. Notikuma vietā cieta viens cilvēks.

Aizvadītajā diennaktī glābēji steidzās uz izsaukumiem, kuros dega dārza māja, sodrēji ēkas dūmvadā, mikroautobuss, vieglā automašīna, tvaika nosūcējs, bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens un četros gadījumos atkritumi.

Septiņos gadījumos ugunsdzēsēju palīdzība bija nepieciešama, lai atbrīvotu brauktuvi no nolūzušiem kokiem.

Kopumā VUGD saņēma 52 izsaukumus – 11 uz ugunsgrēku dzēšanu, 33 uz glābšanas darbiem, bet astoņi izsaukumi bija maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!