28.maijā, pirmie 50 Pārlielupes cietumā Jelgavā ieslodzītie ir sākuši badastreiku, šodien ziņo laikraksti "Čas" un "Vesti Segodņa".
Kā ziņots, ieslodzītie protestē pret sliktajiem sadzīves apstākļiem. Savukārt Ieslodzījumu vietu pārvalde pieļauj, ka nemieri saistīti ar to, ka Jelgavas tiesa izskata divas krimināllietas par atkārtotu narkotiku lietošanu cietumā.

"Čas" un "Vesti Segodņa" raksta, ka ieslodzītie protestē pret "neizturamajiem dzīves apstākļiem piepildītajās kamerās un cietuma administrācijas nevēlēšanos sākt dialogu".

Tiek ziņots, ka pirmdien, 31.maijā, badastreiku uzsākušajiem ieslodzītajiem pievienosies arī pārējie Pārlielupes cietumā ieslodzītie - kopumā 500 cilvēki. Akcijas rīkotāji cer, ka tai pievienosies arī citos cietumos ieslodzītie.

Pārlielupes cietuma administrācijas pārstāvji laikrakstam "Čas" atzinuši, ka par notiekošo protesta akciju nav informēti un ziņas pārsvarā iegūst no masu informācijas līdzekļiem.

Kā ziņots, dažādas protesta akcijas par dažādām problēmām Latvijas cietumos iepriekšējos gados rīkotas vairākkārt. Ieslodzītie pieteikuši badastreikus, griezuši sev vēnas utt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!