Sākotnējie "e-veselības" sistēmu testi varētu tikt sākti 2011.gada maijā, informēja Veselības ekonomikas centra direktore Daiga Behmane.

Tāpat nākamā gada laikā "e-veselības" sistēmas varētu pilotprojektu kārtībā tikt testētas vairākās Latvijas slimnīcās.

Vienlaikus Behmane uzsver, ka izmēģinājumu sākšanai šogad veiksmīgi jānoslēdz iepirkumi par sistēmu izstrādi. "Ir noslēgusies pirmā kārta un līdz 7.decembrim atlasi izturējušie uzņēmumi var iesniegt savus piedāvājumus," skaidro Behmane, piebilstot, ka patlaban iepirkumos piedalās pieci informāciju tehnoloģiju uzņēmumi.

Behmane arī klāsta, ka ir izstrādāts likumprojekts, kas regulētu e-dokumentācijas apriti, kā arī ir sagatavoti grozījumi jau esošajos normatīvos, kas skartu pacientu reģistrācijas un statistikas apkopošanas kārtību. Tas tuvākajā laikā tikšot nodots izvērtēšanai Veselības ministrijai un citām tās padotības iestādēm.

Komentējot informācijas tehnoloģiju kompānijas SIA "Tieto Latvija" iesniegto sūdzību par elektroniskās receptes informācijas sistēmas izstrādi, Behmane klāsta, ka uzņēmumi nereti vēlas kavēt konkursu gaitu, lai pagūtu sakārtot iepriekš nepieņemtus konkursu pieteikumus.

Jau ziņots, ka projekta "e-veselība" sistēmu izveidi plānots sākt līdz 2010.gada beigām, kad būs zināmi uzvarētāji visos trīs centra vadītajos Eiropas Reģionālās attīstības fonda līdzfinansētajos projektos.

Veselības ekonomikas centra pārstāve Laura Lapiņa norādīja, ka "iepirkuma procesi par sistēmu izstrādi turpinās, tāpat kā arī darbs pie normatīvajiem aktiem", taču tālāku konkursu virzību nekomentēja.

Kā ziņots, centra direktore Daiga Behmane iepriekš atzina, ka galvenā problēma, īstenojot projektu "e-veselība", ir neesošā normatīvo aktu bāze, kas regulētu šāda veselības nozares projekta ieviešanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!