Foto: Edijs Pālens
Neraugoties uz partijas LPP/LC priekšsēdētāja Aināra Šlesera aicinājumiem "neiznest politiku ielās", partijas jaunatnes organizācija "Pirmie" piektdien pēcpusdienā tomēr rīkos iecerēto protesta akciju, lielā skaitā pievienojoties protestētājiem telšu pilsētiņā iepretim Ministru Kabinetam.

Piektdien plkst.18.30 biedrības "Pirmie" jaunieši "dosies uz telšu pilsētiņu pie Ministru kabineta un atbalstīs nevis LPP/LC, TP, ZZS vai kādu citu politisko spēku, bet gan tādā veidā centīsies atbalstīt Latvijas iedzīvotājus, jo īpaši jauniešus, kuri vēl ir palikuši Latvijā", atzīst biedrības "Pirmie" aktīvisti.

"Ja mēs dzīvojam Baltkrievijā vai kādā līdzīgā valstī, tad mūs apspiedīs, bet pie tā nav vainīgs ne Ainārs Šlesers un ne partija LPP/LC, pie tā ir vainīga sistēma, kura ir nekavējoties jāmaina. Mēs kopā ar Latvijas iedzīvotājiem esam gatavi uzsākt un uzvarēt šo cīņu!" piebilst organizācijas valdes priekšsēdētājs Pēteris Dimants.

Portāls "Delfi" jau vēstīja, ka aptuveni 50 organizācijas "Pirmie" biedri piektdienas vakarā plāno piebiedroties desmit protestētāju teltīm pie Ministru Kabineta ēkas Brīvības ielā un pavadīt tur nedēļas nogali. Akcija ceturtdien vakarā vēl nebija pieteikta un saskaņota Rīgas domē.

Pirmais protestētājs Gints Gaiķēns savu telti uzslēja 30.novembrī un kopš tā laika viņam piebiedrojas arī citi ar valdības politiku neapmierinātie. Gaiķēns prasīja premjeram veicināt darbavietu radīšanu un arī ieviest mažoritāro vēlēšanu sistēmu. Uz to premjers viņam skaidroja valdības plānus uzņēmumu atbalstam un aicināja protestu pārtraukt.

Daži no "telšu komūnas" iemītniekiem ir pieteikuši badastreiku, savukārt citi to pārtraukuši. Vienu no protestētājiem ceturtdien nogādāja slimnīcā, taču vēlāk viņš atgriezās "telšu komūnā".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!