Foto: F64
Piektdienas sākumā Valsts ieņēmumu dienestā (VID) pirmie savas ikgadējās valsts amatpersonu deklarācijas iesnieguši divi policisti, portāls “Delfi” uzzināja VID.

Nākamie ašākie iesniedzēji bijuši Rīgas Centrālcietuma priekšnieka palīgs, kāds policijas inspektors un Nacionālo bruņoto spēku karavīrs.

VID publiskojamo datu bāzē gan šo naskāko mantiskā stāvokļa atspoguļotāju pērnā gada deklarācijas vēl nav pieejamas, taču deklarācijas par 2011.gadu liecina, ka to iesniedzēji norādījuši darba algu, kā arī transporta līdzekļus un vienu īpašumu.

Tikai cietuma priekšnieka palīgs, kurš strādājis arī apsardzes firmās, deklarējis gan amatus šajās firmās, gan arī vairāku desmitu tūkstošu eiro lielu parādu.

Tāpat pagaidām nav datu par to, kura augstākā valsts amatpersona pirmā iesniegusi savu valsts amatpersonas deklarāciju. Augstākās valsts amatpersonas statuss ir, piemēram, Valsts prezidentam, premjeram, Saeimas deputātiem un ministriem.

Jau vēstīts, ka likums "Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā" noteic: valsts amatpersonām kārtējās valsts amatpersonu deklarācijas par 2012.gadu jāiesniedz VID no piektdienas, 15.februāra, līdz 2.aprīlim ieskaitot.

Deklarācijas VID jāiesniedz elektroniskā veidā, izmantojot VID Elektroniskās deklarēšanas sistēmu.

Kopumā valstī ir vairāk nekā 50 000 valsts amatpersonu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!