Foto: LETA
Izvērtējot gadījumu Rīgas Franču licejā, kur pērn, 10. oktobrī, pa trešā stāva tualetes loga izleca pirmās klases skolēns, Rīgas pašvaldība nav konstatējusi pret skolēnu vērstu mobingu, "Delfi" informēja domē.

Pašvaldība organizējusi iesaistīto institūciju sanāksmi, un tās atbilstoši kompetencei ir izvērtējušas gadījuma apstākļus, tomēr, kā norāda domē, "aktuāla informācija par minēto gadījumu nav, tajā skaitā nav konstatēta mobinga epizode".

Rīgas Franču liceja pedagogiem un skolēniem esot nodrošināti atbalsta pasākumi izglītības procesa īstenošanai.

Valsts policija portālu "Delfi" informēja, ka šī gada februārī Rīgas Teikas iecirknis pieņēmis lēmumu par atteikšanos sākt kriminālprocesu, jo netika konstatēti apstākļi, kas būtu par pamatu tā uzsākšanai.

Jau vēstīts, ka izglītības iestādē pagājušā gada oktobrī izlēcis un smagi cietis kāds pirmklasnieks.

Latvijas Televīzija pērnā gada oktobrī vēstīja, ka ar jautājumiem pie raidījuma vērsušies skolēnu vecāki, norādot, ka bērni esot uztraukušies, tāpat uztraukušies esot arī paši vecāki, jo sīkāk nekas par notikušo un tā iemesliem netiekot skaidrots, bet vecākiem esot svarīgi zināt, kādus jautājumus pēc notikušā ar savām atvasēm pārrunāt.

Kāda skolēna māte raidījumam norādījusi, ka būtu gribējies, lai skolotāja pati pastāsta, kas noticis, jo pašlaik nav arī iespējams pārliecināties, vai notikušā iemesls nav bijusi kāda mobinga epizode.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!