Foto: Shutterstock

Lietā par Jaunjelgavas vidusskolā notikušu incidentu, kura laikā divi piektās klases skolēni piekāva pirmās klases skolnieku, Aizkraukles rajona tiesa nospriedusi piedzīt no skolēniem un viņu vecākiem par labu cietušajam zēnam un viņa mātei morālā kaitējuma atlīdzību divu tūkstošu eiro apmērā, informēja cietušā zēna un viņa mātes pārstāvja zvērinātu advokātu biroja "Borenius" pārstāvis Krists Bērziņš.

"Tiesa spriedumā atzina, ka prasītāji lietā ir pilnībā pierādījuši, ka viņiem atbildētāju prettiesiskās rīcības rezultātā ir radies morālais kaitējums. Tādejādi tiesas ieskatā cietušajiem ir dodama kompensācija, ņemot vērā kaitīgās sekas, kas konkrēto darbību rezultātā radušās bērnam un viņa mātei. Tomēr tiesa cietušo prasību apmierinājusi tikai daļēji, nolemjot no atbildētājiem kopā piedzīt divus tūkstošus eiro," skaidroja Bērziņš.

Viņš arī piebilda, ka prasītāji ir gandarīti par šādu tiesas spriedumu, tomēr uzskata, ka piespriestās kompensācijas apmērs nav samērīgs ar ciešanām, kas viņiem radās atbildētāju rīcības rezultātā, un apsver iespēju to pārsūdzēt.

2013.gada 22.aprīlī Jaunjelgavas vidusskolā 1.klases skolnieku tualetē piekāva 5.klases skolēni. Zēnam bija nodarīti miesas bojājumi. Policija izmeklēja notikušo, tika veikta virkne pārbaužu, tostarp pieprasīts un saņemts tiesu medicīnas eksperta atzinums, kurā konstatēts, ka zēnam nodarīts maznozīmīgs miesas bojājums. Izvērtējot administratīvās lietas materiālus kopumā, policija konstatēja, ka divi 2001.gadā dzimuši skolēni ir izdarījuši administratīvo pārkāpumu – tīši nodarījuši maznozīmīgu miesas bojājumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!