Foto: Scanpix

Šomēnes aprit gads kopš notikumiem Jaunjelgavas vidusskolā. Pērn aprīlī skolas tualetē starpbrīža laikā piektās klases skolnieki piekāva pirmklasnieku. Incidents šokēja daudzus un izraisīja lielu rezonansi. Šajā lietā ir noticis jauns pavērsiens. Cietušā zēna un mātes advokāts ir vērsies ar prasību tiesā, lai no pāri darītājiem piedzītu kompensāciju par morālo kaitējumu, svētdien vēsta TV3.

Tā ir pirmā reize Latvijā, kad kāds vēršas tiesā ar šādu prasību, liecina TV3 raidījuma "Nekā personīga" rīcībā esošā informācija.

Notikumi Jaunjelgavas vidusskolā, kur piektās klases skolēni pirmklasniekam sita pa kailu kājstarpi, risinājās pagājušā gada 22.aprīlī. Upuris, kuram tobrīd bija astoņi gadi, guva savainojumus līdz asinīm.

TV3 arī ziņo, ka cietušajam zēnam interneta portālā "Ziedot.lv" saziedoja vairāk nekā četrus tūkstošus latu. Šobrīd zēns vēl joprojām turpinot dzert arī zāles.

Cietušās ģimenes advokāts Edgars Lodziņš kompensāciju par morālo kaitējumu prasa ne tikai no pāri darītājiem un viņu vecākiem. Septiņus tūkstošus eiro – šādu summu pieprasa arī Jaunjelgavas pašvaldībai. Kaut arī iesniegumu tā saņēma janvāra beigās, deputāti izvairās pieņemt lēmumu, vēsta TV3. No pāri darītājiem – pašiem bērniem un viņu vecākiem – advokāts prasa 20 000 eiro. Pa 10 tūkstošiem no katras ģimenes.

Jaunjelgavas dome pārrauga skolu un tai jārūpējas par bērnu drošību novadā. Taču, kā skaidro Jaunjelgavas domes izpilddirektors Uldis Albiņs, pašvaldība nekādi neesot veicinājusi to, ka skolā noticis incidents.

Jau vēstīts, ka pērn plašu publicitāti guvušajā gadījumā, kad Jaunjelgavā par pirmklasnieka piekaušanu vaino kādu piektās klases audzēkni, skola par notikušo nekavējoties ziņojusi policijai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!