Foto: Publicitātes foto
Latvijas Evaņģēliski luteriskās baznīcas ārpus Latvijas (LELBĀL) tās Latvijas apgabala sinodē, kas norisinājās 1. augustā Sv. Pestītāja baznīcā Rīgā, ar pārliecinošu balsu vairākumu par apgabala prāvesti ievēlēta mācītāja Ieva Puriņa, informēja mācītājs Rinalds Gulbis.

Uz šo amatu bija divi pretendenti, bez Puriņas uz amatu kandidēja arī mācītājs Gulbis.

Puriņa 2000. gadā absolvējusi Latvijas Universitātes Teoloģijas fakultāti, iegūstot maģistra grādu teoloģijā. Savas darba gaitas baznīcā uzsākusi kā evaņģēliste LELB Madonas prāvesta iecirknī, 2005. gadā ordinēta par diakoni un kalpojusi Beļģijas latviešu Evaņģēliski luteriskajā draudzē, no 2009. gada kalpojusi Rīgas Evaņģēliskajā draudzē, kur 2014. gadā ordinēta par mācītāju. 2019. gada decembrī izbeigusi kalpošanas gaitas.

Kā atzīmēja Gulbis, Puriņa pēc ilga laika pārtraukuma bija pirmā sieviete, kura Latvijā tika ordinēta par mācītāju arhibīskapa Elmāra Ernsta Rozīša vadībā, un tagad ir pirmā sieviete, kura pildīs LELBĀL Latvijas apgabala prāvestes pienākumus.

LELBĀL virsvalde mācītāju Puriņu par Latvijas apgabala prāvesti apstiprināja vienbalsīgi savā balsojumā trešdien, 5. augustā, līdz ar ko Puriņa no ceturtdienas, 6. augusta, pilntiesīgi sāk pildīt apgabala prāvestes pienākumus.

Prāveste Puriņa par saviem darbības mērķiem izvirzījusi vienot Latvijas apgabala draudzes un garīdzniekus to dažādībā, kā arī LELBĀL oficiāla baznīcas statusa iegūšanu un reģistrāciju Latvijā.

Tāpat Puriņa atzīmēja, ka apgabala vienam no virsuzdevumiem jābūt kalpošanai sabiedrības vismazāk aizsargātajām grupām – cilvēkiem ar īpašām vajadzībām, senioriem, bērniem aprūpes iestādēs, cilvēkiem cietumos un citviet, kur nepieciešams garīgs atbalsts.

Runājot par sadarbību ar LELB, Puriņa norādīja: "Es gribētu likt uzsvaru mūsu sadarbībā uz vienojošo un kopīgo, ne tik daudz atšķirīgo abu baznīcu kopībā."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!