Lai aktualizētu problēmas, kas saistītas ar vīriešu reproduktīvo veselību, šoruden ikgadējās Ģimenes veselības nedēļas ietvaros pirmoreiz paredzēts rīkot vīrieša veselības dienu. Veselības veicināšanas centra (VVC)izglītības nodaļas vadītāja pavēstīja, ka vīriešu reproduktīvās veselības jomā statistikas dati liecina, ka šiem jautājumiem jāpievērš lielāka uzmanība.
Tajā pašā laikā vīriešu veselība iepriekš nav bijis tik plaši diskutēts jautājums, kaut arī sieviešu problēmas jau ilgāku laiku apspriestas atklāti.

"Tikko ir runa par vīriešu reproduktīvo veselību, mēs redzam veselu virkni tabu, ko ir grūti pārkāpt," sacīja VVC izglītības nodaļas vadītaja Irēna Kondrāte.

Viņa atzina, ka vīrieši bieži vien morālu problēmu dēļ nevēlas par savām problēmām stāstīt ģimenes ārstam, kas bieži ir sieviete. Tomēr statistika liecina, ka šis jautājums ir aktuāls.

Vīriešu veselības dienas ietvaros 13.novembrī ikvienam būs iespēja izmantot bezmaksas tālruni 8005055, lai konsultētos par interesējošiem jautājumiem ar urologu. Savukārt pēcpusdienā Plastiskās ķirurģijas klīnikā plānota diskusija ar masu mediju pārstāvjiem par vīriešu reproduktīvās veselības problēmām un psiholoģisko kontekstu.

Tāpat kā iepriekšējos gadus Ģimenes veselības nedēļas ietvaros notiks sievietes veselības diena, mātes un bērnu veselības diena un citi pasākumi.

Ģimenes veselības nedēļa šogad ieplānota no 10. līdz 17.novembrim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!