Foto: DELFI
Iekšlietu ministre Linda Mūrniece ("Vienotība") noteikusi, ka turpmāk visos Iekšlietu ministrijas dienestos piemaksas varēs saņemt tikai amatpersonas, kuram ir pieaugusi slodze vai kuru pienākumi saistīti ar risku un tiešām dienesta funkcijām, informē ministres preses sekretāre Kristīne Liepa. Pirms gada ministre līdzīgus piemaksu ierobežojumus noteica tikai Valsts policijā, liecina portāla "Delfi" arhīvs.

Trešdien Mūrnieces parakstītajā rīkojumā aizliegts plānot speciālas piemaksas amatpersonām, kuru pienākumi nav saistīti ar īpašu risku vai dienesta specifiku, piemēram, amatpersonām, kuras veic administratīvās vai atbalsta funkcijas.

Tāpat rīkojumā atrunāts, ka līdzekļus, kas ietaupīti, likvidējot vakantās amata vietas, atļauts izmantot speciālajām piemaksām tām amatpersonām, kuru dienesta pienākumi saistīti ar īpašu risku vai dienesta specifiku. Maksāt piemaksas atļauts arī tiem darbiniekiem un amatpersonām, kurām palielinājies darbu apjoms, kas ir kvantitatīvi pierādāms.

Rīkojums esot saistīts ar nākamā gada budžeta sagatavošanu, portālam "Delfi" skaidroja Liepa. Viņa norādīja, ka pirms gada izdotais rīkojums bijis attiecināts tikai uz Valsts policiju, bet tagadējais – uz visiem IeM dienestiem. Liepa pieļāva, ka iepriekšējā Mūrnieces rīkojumā uzdotais ir izpildīts un policijā piemaksu sistēma ir sakārtota.

Portāls "Delfi" jau ziņoja, ka Mūrniece pērn decembrī VP priekšniekam Valdim Voinam uzdeva pilnveidot speciālo piemaksu piešķiršanas kārtību policistiem, lai tās saņemtu īstie noziedzības apkarotāji, nevis vadošie darbinieki. Voinam tika uzdots panākt, ka piemaksas nepiešķir amatpersonām, kuru pamatpienākumos ietilpst Valsts policijas priekšniekam tieši pakļauto struktūrvienību vadība un atbalsta funkciju sniegšana.

Savukārt pērn novembrī Mūrniece izdeva rīkojumu, kas paredzēja, ka Valsts policija vairs neuzņem jaunus darbiniekus un neaizpilda vakances, bet ietaupītos līdzekļus novirza piemaksām organizētās noziedzības un smago noziegumu apkarotājiem. Piemaksu saņēmēju sarakstus Mūrniece solīja pārbaudīt personīgi.

Rīkojums noteica, ka pirmie piemaksas par sasniegumiem, pildot dienesta pienākumus, saņems tie policijas darbinieki, kuri samazināta atalgojuma un pieaugošas darba slodzes apstākļos turpina godprātīgi un pašaizliedzīgi pildīt savus dienesta pienākumus, kā arī ir atklājuši smagus un sevišķi smagus noziegumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!