Pirms 23.augustā paredzētās tautas nobalsošanas par grozījumiem likumā "Par valsts pensijām" desmit pašvaldības ir mainījušas 11 vēlēšanu iecirkņu atrašanās vietu, informēja Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) Informācijas nodaļas vadītāja Kristīne Bērziņa.
Valgundes novada dome ir mainījusi vēlēšanu iecirkņa Nr.479 atrašanās vietu, jo Informācijas, kultūras un sporta centrā, kur tas bija izvietots, notiks iepriekš plānots pasākums. Novada dome pārcēlusi vēlēšanu iecirkni uz Valgundes novada domi, kas ir ērti pieejama vēlētājiem, jo atrodas ēkas pirmajā stāvā.

Nautrēnu pagasta padome informējusi CVK par vēlēšanu iecirkņa Nr.746 atrašanās vietas maiņu, jo iepriekš noteiktajās telpās notiks plānots Nautrēnu pagasta padomes pasākums. Pagasta padome ierosina vēlēšanu iecirkni pārcelt uz pagasta padomes ēku, kas ir ērti pieejama vēlētājiem.

Naujenes pagasta padome informējusi CVK par vēlēšanu iecirkņa Nr.410 atrašanās vietas maiņu. Vēlēšanu iecirknis tiks pārcelts uz Naujenes Novadpētniecības muzeja ēku, jo esošajās vēlēšanu iecirkņa ēkā ir daudzfunkcionāla zāle, kurā plānoti dažādi pasākumi.

Preiļu novada dome ierosina vēlēšanu iecirkni Nr.706 pārcelt uz Preiļu mūzikas un mākslas skolu, kurā ir interneta pieslēgums un nodrošināta piekļuve cilvēkiem ar kustību traucējumiem.

Trikātas pagasta padome lūdz vēlēšanu iecirkni Nr.905 pārcelt iepriekšējā vietā, jo tā atrašanās vieta uz iepriekšējo tautas nobalsošanu tika mainīta saistībā ar pasākumiem.

Ainažu pilsētas dome vēlas mainīt vēlēšanu iecirkņa Nr.605 atrašanās vietu uz Ainažu pilsētas pirmsskolas izglītības iestādi "Randa". Minētā iestāde ir ērti sasniedzama ar sabiedrisko transportu, pieejama cilvēkiem ar kustību traucējumiem, tajā ir nodrošināts interneta pieslēgums.

Līvbērzes pagasta padome vēlas mainīt vēlēšanu iecirkņa Nr.471 atrašanās vietu uz kultūras namu, jo šīs telpas ir plašākas un atrodas ēkas pirmajā stāvā, tādējādi ir ērtākas gados vecākiem cilvēkiem.

Silmalas pagasta padome vēlas mainīt vēlēšanu iecirkņu Nr.753 un Nr.754 adreses, jo ēkās notiek remontdarbi. Jaunajās vēlēšanu iecirkņu atrašanās vietās ir nodrošināts interneta pieslēgums un iecirkņi atradīsies ēku pirmajos stāvos.

Apes pilsētas ar lauku teritoriju dome vēlas mainīt vēlēšanu iecirkņa Nr.297 adresi, jo pilsētas domes ēkā notiek remontdarbi. Vēlēšanu iecirknis tiks pārcelts uz Apes sporta zāles administrācijas korpusu pie Dāvja Ozoliņa Apes vidusskolas.

Krāslavas novada dome lūdz CVK precizēt vēlēšanu iecirkņa Nr.519 nosaukumu, jo Krāslavas ģimnāzijai ir mainīts nosaukums uz Krāslavas Valsts ģimnāziju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!