Bauskas rajona tiesa īsi pirms gadumijas nolēmusi atbrīvot par krāpšanu notiesāto bijušo komercfirmas "Auseklītis" vadītāju un Saeimas deputātu Valdi Krisbergu.
Krisbergs piespriesto 2,5 gadu cietumsodu pēdējā laikā izcieta atklāta tipa cietumā.

Iepriekš Krisberga lūgums par pirmstermiņa atbrīvošanu tika noraidīts.

Saskaņā ar likumu notiesāto var atbrīvot tikai tad, ja viņa uzvedība ir bijusi priekšzīmīga - nav bijuši nekādi disciplināri pārkāpumi. Turklāt to var izdarīt tikai tad, kad izciesta jau lielākā daļa no soda.

Jau vairākkārt vēstīts, ka par krāpšanu notiesātais Krisbergs lielāko daļu no piespriestā divarpus gadu cietumsoda pavadīja Vecumnieku brīvā režīma ieslodzījuma vietā. Viņš nereti arī manīts Rīgas ielās un krogos.

Krisbergam Rīgas apgabaltiesa 1998.gada 1.jūnijā piesprieda piecus gadus cietumsoda ar mantas konfiskāciju.

Piemērojot amnestijas likumu, sodu uz pusi samazināja, tādēļ viņam bija jānosēž tikai divarpus gadi no apcietināšanas brīža. Šo sodu negrozītu atstāja arī augstākās tiesu instances.

Par vainīgu tika atzīta arī viņa sieva Līga Krisberga, kurai tiesa piesprieda naudassodu 100 minimālo mēnešalgu jeb 2800 latu apjomā.

Arī viņai tiesa pērn nolēma atvieglot piespriestā soda smagumu, ļaujot soda naudu samaksāt gada laikā un pa daļām.

Vēl Krisbergam un viņa sievai jāatmaksā 34 tūkstoši 211 latu, bet Krisbergam vienam jāatmaksā 2000 latu, ko viņš nelikumīgi piesavinājies kā SIA "Auseklītis" vadītājs no uzņēmuma kases.

Krisbergam un viņa sievai, kas bija "Auseklīša" galvenā grāmatvede, izvirzītās apsūdzības pamatā bija kriminālkodeksa panti par krāpšanu, kas izdarīta nolūkā iegūt mantu lielā apjomā, kā arī par grāmatvedības datu apzinātu sagrozīšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!