Foto: Shutterstock

Valsts atbalstītās pirmslaulību apmācību programmas īstenošanai ir piesaistīti augsti kvalificēti un pieredzējuši lektori, kuri sevi ilgstoši apliecinājuši darbā ar ģimenēm konkrētajās jomās, informēja biedrība "Svētās ģimenes māja", kurai Tieslietu ministrija konkursa kārtībā uzticējusi kursa īstenošanu.

Pirmslaulību apmācību kursa pirmā nodarbība notiks ceturtdien Rīgā. To vadīs psihoterapeits Gatis Līdums. Četru vakaru gaitā topošām ģimenēm tiks piedāvāts nodarbību cikls, kas sniegs ieskatu laulības dzīves nozīmīgākajās jomās un veicinās jauno cilvēku izpratni par ģimeni un viņu atbildību, informē biedrībā.

Biedrībā norāda, ka tā šogad jau ir sagatavojusi laulībām vairāk kā 40 pārus un apzinājusi viņu vēlmes un vajadzības laulāto dzīves posma uzsākšanai.

Pirmslaulību kurss tiek organizēts "Svētās ģimenes mājas" telpās Klostera ielā 5, pirmā stāva zālē, tādējādi nodrošinot dalībniekiem iespēju iepazīties arī ar Vecrīgas kultūrvēsturisko mantojumu, kas saglabāts telpu interjerā, norāda biedrībā. "Telpai tiek piešķirta svinīgi romantiska noskaņa un pāri izvietojas pie galdiņiem, radot nosacītas intimitātes sajūtu. Neformālā gaisotnē baudot vakariņas, pāriem tiks piedāvāta iespēja ne vien papildinās savas zināšanas, bet arī labāk iepazīt vienam otru, uzzinot otras puses viedokli par kopdzīvē svarīgiem jautājumiem," pauž kursa īstenotāji.

Tiek uzsvērts, ka programmas īstenošanai ir piesaistīti augsti kvalificēti un pieredzējuši lektori, kuri sevi ilgstoši apliecinājuši darbā ar ģimenēm konkrētajās jomās. "Tieslietu ministrijas izstrādāto programmu lektori papildinās ar savā pieredzē balstītiem akcentiem, lai maksimāli dāvātu jaunajiem cilvēkiem tiešām noderīgas zināšanas turpmākajai dzīvei," teikts biedrības izplatītajā paziņojumā.

Kā vēstīts, pirmslaulību apmācību programmu personām, kuras vēlas reģistrēt laulību dzimtsarakstu nodaļā, paredz Ģimenes valsts politikas pamatnostādnes 2011.- 2017. gadam, kuru mērķis esot veicināt ģimeņu stiprināšanu, stabilitāti, labklājību un sekmēt dzimstību, kā arī stiprināt laulības institūtu un tās vērtības sabiedrībā.

Pirmslaulību apmācību programma 2017. gadā tiek īstenota kā pilotprojekts, kurā ir iespējams apmācīt 50 pārus visā Latvijā. Apmācību programma ir brīvprātīga un bezmaksas.

Pirmslaulību apmācību programmai kopumā pašlaik pieteikušies 13 pāri - desmit pāri ir vēlējušies mācīties Rīgā, divi pāri - Cēsīs, un viens pāris - Rēzeknē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!