Taktika informatīvajā kampaņā pirms referenduma par Latvijas iestāšanos Eiropas Savienībā (ES) paredz parādīt iespējami daudzu sociālo grupu viedokli šajā jautājumā, šodien intervijā Latvijas Radio atzina ārlietu ministre Sandra Kalniete.
Lai arī ministre atzina, ka "mēs negribētu izslēgt dialogu arī ar tiem, kas ir negatīvi noskaņoti", viņa tūlīt pat piebilda, ka kampaņā, "lai katra sociālā grupa atpazīst savus cilvēkus, lai tie ir, kas uzrunā un stāsta, kāpēc es esmu par Eiropu".

Kalniete skaidroja, ka viņai kā ministrei ir grūti iedomāties, kādas problēmas ir pensionāram vai kādas citas sociālas grupas pārstāvim. Tās vislabāk pārzina šīs pašas sociālās grupas pārstāvji.

Kā atgādināja ārlietu ministre, ir izveidota gan darba grupa informatīvās kampaņas sagatavošanai, gan sabiedriski konsultatīvā padome, kas piektdien, 28.februārī, pulcēsies pirmajā sēdē. Šī padome ir veidota, tajā iekļaujot visdažādāko sociālo slāņu, vecuma grupu, kā arī uzskatu cilvēkus. "Tai skaitā tos, kas ir īsti "nē" teicēji," sacīja Kalniete. Padomei būs nozīmīga loma, lai "uztaustītu", vai referenduma stratēģija ir pareiza, norādīja ārlietu resora vadītāja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!