Foto: Shutterstock
Pirmsskolu un speciālo izglītības iestāžu pedagogus un tehniskos darbiniekus vakcinēs trešajā prioritārajā grupā jeb kopā ar senioriem, kuru vecums ir 60-69 gadi, otrdien lēma valdība, izskatot informatīvo ziņojumu "Par prioritāri vakcinējamām personu grupām".

Iepriekšējā dokumenta redakcijā pedagogi bija iekļauti piektajā prioritārajā grupā, kuru plānots vakcinēt gada otrajā ceturksnī. Tagad pirmsskolas un speciālās izglītības pedagogus plānots vakcinēt provizoriski pirmajā ceturksnī.

Prioritāri varēs vakcinēt arī skolotājus vispārējās izglītības iestādēs, kuras atsāk mācības klātienē, vadoties pēc reģionālā principa, kas vēl jāapstiprina valdībai. Par aptuveno pedagogu skaitu vēl plānots vienoties ar Izglītības un zinātnes ministriju.

Savukārt pārējie pedagogi (vispārējās izglītības iestāžu, kā arī augstskolu akadēmiskā personāla) paliek piektajā prioritārajā grupā, kuru plānots vakcinēt gada otrajā ceturksnī.

Savukārt attiecībā uz amatpersonu vakcināciju, lai izvairītos no amatpersonu nekontrolētas ārpuskārtas vakcinācijas, informatīvajā ziņojumā mainīts veids, kā notiek amatpersonu vakcinācija. Iepriekšējās dokumenta redakcijās bija minēts, ka amatpersonas potēs pēc pieprasījuma, taču otrdien valdība lēma, ka turpmāk amatpersonas vakcinēs atbilstoši Ministru kabineta apstiprinātam sarakstam.

Pēdējās izmaiņas nozaru kritiski svarīgo darbinieku sarakstā paguva izdarīt Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM), kas šajā sarakstā iekļāva 500 ūdensapgādes darbiniekus.

Vienlaikus valdība precizēja kārtību, kādā notiks prioritāro grupu vakcinēšana - ja kādā no grupām netiks sasniegts iepriekš plānotais pieprasījums, paralēli vakcinēt sāks nākamo grupu, dodot priekšroku tām profesijām, kas nodrošina darbu klātienē.

Tāpat otrdien tika lemts noslēgt informatīvo ziņojumu par prioritāri vakcinējamām grupām, līdz ar to, ja kādai ministrijai būs nepieciešams izdarīt kādas izmaiņas, šīs izmaiņas skatīs detalizēti valdībā.

Jau vēstīts, ka valdība pagājušajā nedēļā apstiprinājusi prioritāri vakcinējamo personu grupas. Astoņu grupu sarakstā septītajā grupā iekļauti teju 30 000 nozaru prioritāro iestāžu darbinieku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!