Foto: LETA

Plaisa piecstāvu ēkā Aleksandra Grīna bulvārī 9, kuras dēļ glābēji šonedēļ no nama evakuēja iedzīvotājus, nav bijis jaunums - tā konstatēta jau kopš 2004.gada, informēja pašvaldības SIA "Rīgas namu pārvaldnieks" (RNP).

Uzņēmuma pārstāvis Krists Leiškalns pastāstīja, ka ēkā visi dzīvokļi ir privatizēti un RNP ir tikai ēkas apsaimniekotājs.

Plaisa šajā piecstāvu ēkā ir jau kopš 2004.gada, un noskaidrots, ka tās cēlonis ir nestabila grunts. Pirms 10 gadiem plaisa tika hermetizēta.

RNP jau 2012.gadā piedāvāja nama iedzīvotājiem veikt kompleksu ēkas sienas un pamatu nostiprināšanu un ēkas siltumefektivitātes paaugstināšanu, to siltinot, tomēr dzīvokļu īpašnieki nolēma siltināšanu neveikt.

2012.gadā sagatavots tehniskās apsekošanas atzinums, šogad izstrādāts arī tehniskais projekts darbu veikšanai, kas patlaban tiek skaņots ar būvvaldi, taču saskaņojumam nepieciešams dzīvokļu īpašnieku vairākuma balsojums, piebilda Leiškalns.

Kā ziņots, Aleksandra Grīna bulvārī no kādas piestāvu dzīvojamās mājas pamanītas plaisas dēļ trešdien evakuēti vienas kāpņu telpas iedzīvotāji. Ēku apsekojis būvinženieris, kurš atzinis, ka plaisa draudus nerada. Pēc šī atzinuma saņemšanas iedzīvotājiem ļauts atgriezties savos mājokļos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!