Valdības komiteja pirmdien lems par aizliegumu cietumos ienest pārtikas preces, pastāstīja valdības Komunikācijas departamentā. Grozījumi ieslodzījuma vietu iekšējās kārtības noteikumos paredz, ka pienesumos un sūtījumos varēs iekļaut tikai nepārtikas preces.
Savukārt ar cietuma vadības atļauju ieslodzītajiem piederīgie varēs nogādāt mazgabarīta televizorus, mazgabarīta ledusskapjus, audio un video aparatūru bez ieraksta iespējām, kā arī datorus bez ārējo sakaru pieslēguma iespējām. Tāpat ieslodzītajiem varēs nogādāt licencētas audio un videokasetes un datorspēļu kompaktdiskus, kā arī rokas vai galda pulksteņus.

Ieslodzītajām sievietēm piederīgie varēs nodot manikīra piederumus un matu ieveidojamās ierīces, kā arī dekoratīvo kosmētiku, kas nesatur spirtu.

Savukārt ieslodzītajiem vīriešiem piederīgie varēs nodot pirms un pēc skūšanās krēmus, kā arī mehānisko vai elektrisko bārdas skujamo aparātu.

Ja būs saņemta ārsta atļauja, ieslodzītajiem varēs nodot kruķi vai spieķi, bet briļļu, kontaktlēcu un protēžu nodošana būs atļauta arī bez ārsta ziņas.

Cietumos varēs ienest arī mūzikas instrumentus, kā arī tos materiālus un instrumentus, kas nepieciešami māksliniecisko un lietišķās mākslas izstrādājumu izgatavošanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!