Rīgas dome plāno aizliegt Vecrīgā iebraukt ar motocikliem, šodien preses konferencē paziņoja Satiksmes un transporta lietu komitejas priekšsēdētājs Guntis Pilsums.
Šogad motocikliem iebraukšana Vecrīgā vēl netiks aizliegta, taču tas varētu notikt jau nākamgad. "Vecrīga nav tā vieta, kur rūcināt un dūcināt tos "hārlijus"," pauda Pilsums, norādot, ka Vecrīga ir dzīvojamā zona.

Savukārt runājot par automašīnu iebraukšanu Vecrīgā, Pilsums stāstīja, ka, kopš to kontrolē apsardzes firma AS "Falck apsargs", dienesta viedkaršu izmantošana būtiski samazinājusies. Arī Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Sergejs Dolgopolovs pauda, ka "mašīnu skaits jūtami samazinājies". Pēc vicemēra domām, ir pozitīvi, ka iebraukšanu vecpilsētā un izbraukšanu no tās tagad kontrolē speciālisti, bet pašvaldības policisti var nodarboties ar savām funkcijām.

No 1. līdz 9.augustam Vecrīgā ir iebraukušas un izbraukušas 3447 automašīnas. Pērn augusta pirmajā dekādē Vecrīgā iebrauca un izbrauca 9078 automobiļi.

Līdz 1.augustam par iebraukšanu un izbraukšanu no Vecrīgas kopumā bija iekasēti 393 929 lati, tajā skaitā par braukšanas caurlaidēm - 316 235 lati, bet par viedkartēm - 77 694 lati.

"Falck apsargs" uzvarējis cenu aptaujā no četrām firmām. Konkurss nav bijis īsā laika dēļ, kurā SIA "Rīgas autostāvvietas" bija jāpārņem kontrole iebraukšanai Vecrīgā un izbraukšanai no tās. Pilsums informēja, ka līgums ir noslēgts uz trīs mēnešiem. Summa, ko bezpeļņas organizācija SIA "Rīgas autostāvvietas" maksās "Falck apsargs", esot mazāka nekā nauda, kura tika tērēta Pašvaldības policijas Vecrīgas satiksmes kontroles dienesta uzturēšanai.

SIA "Rīgas autostāvvietas" vadītājs Egils Dīriņš sacīja, ka izmaksas mēnesī būs aptuveni 5 000 latu. Dīriņš uzsvēra, ka "Falck apsargs" piedāvājis viszemāko cenu, tāpēc arī izvēlēts šis uzņēmums. Iebraukšanu Vecrīgā un izbraukšanu no šīs pilsētas daļas ar 1.augustu nodrošina 18 "Falck apsargs" darbinieki. Pilsums pauda cerību, ka tagad 51 pašvaldības policists, kas vairs nekontrolēs iebraukšanu Vecrīgā, "izies ielās".

Pilsētas īpašuma un privatizācijas lietu komiteja šodien izskatīja jautājumu par Dīriņa atkārtotu iecelšanu SIA "Rīgas autostāvvietas" direktora amatā un nolēma līgumu pagarināt uz trīs gadiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!