Visvairāk informatīvo pasākumu par Latviju šogad rīkos Eiropas Savienības (ES) un NATO dalībvalstīs, galvenokārt Spānijā, Beļģijā, Portugālē, Dānijā, Īrijā un Grieķijā, informēja Ārlietu ministrijas preses centrs.
Tas paredzēts ārējās komunikācijas kalendārajā plānā, ko ceturtdien apsprieda ārlietu ministra Induļa Bērziņa vadībā ārējās komunikācijas vadības grupas sēdē. Plānu februārī paredzēts iesniegt valdībā.

Bērziņš sēdē pateicās klātesošajiem par jau paveikto Latvijas tēla veidošanā un uzsvēra, ka "šajā Latvijas ārpolitikai izšķirošajā gadā visas Latvijas sabiedrības interesēs būs nepieciešama maksimāla darba intensifikācija, lai veicinātu objektīvu un izsmeļošu informāciju par Latviju starptautiskajā apritē, parādot Latviju kā uzticamu un drošu sadarbības partneri".

Amatpersonas uzklausīja arī "Biroja 2000" pārstāvja informācija par gatavojamo konferenci "Valsts un pilsētas tēla veidošana un mārketings", kas notiks novembrī, un pārrunāja iespējas sadarboties šā projekta īstenošanā.

Sēdē piedalījās ārējā komunikācijā iesaistīto institūciju - Ekonomikas ministrijas, Kultūras ministrijas, Latvijas tūrisma attīstības aģentūras, Latvijas institūta un Eiropas integrācijas biroja - pārstāvji.

Latvija cer līdz 2002.gada beigām pabeigt ES iestāšanās sarunas un 2004.gadā kā pilntiesīga dalībvalsts piedalīties Eiroparlamenta vēlēšanās. Tāpat Latvija ir to valstu vidū, kas novembrī galotņu sanāksmē Prāgā cer saņemt uzaicinājumu iestāties NATO.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!