Foto: LETA

Rīgas pilsētas izpilddirektora vietniecei Ivetai Zalpēterei ir plānots atļaut savienot darbu Rīgas domē ar padomes priekšsēdētājas amatu AS "Ventas osta", liecina Rīgas pilsētas pašvaldības pagaidu administrācijas sagatavotais lēmumprojekts.

Ar Rīgas domes lēmumu 31. martā Zalpētere iecelta Rīgas pilsētas izpilddirektora vietnieka amatā. Saskaņā ar likumu par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā noteikts, ka pašvaldības izpilddirektora vietnieks ir valsts amatpersona.

Valsts amatpersonai ir atļauts savienot valsts amatpersonas amatu ar citu amatu, ja likumā par interešu konflikta novēršanu vai citā normatīvajā aktā nav paredzēti valsts amatpersonas amata savienošanas ierobežojumi.

Atbilstoši komercreģistra informācijai Zalpētere 16. janvārī iecelta par padomes locekli "Ventas ostā" un ar kapitālsabiedrības padomes lēmumu viņa ievēlēta par ostas padomes priekšsēdētāju.

Rīgas pilsētas pašvaldības pagaidu administrācija, izvērtējot Rīgas pilsētas izpilddirektora vietnieka kompetenci un "Ventas ostas" padomes priekšsēdētāja kompetenci, secinājusi, ka Rīgas pilsētas izpilddirektora vietnieka amata savienošana ar kapitālsabiedrības padomes priekšsēdētāja amatu pati par sevi interešu konfliktu neradot, neesot pretrunā ar valsts amatpersonai saistošām ētikas normām un nekaitēšot valsts amatpersonas tiešo pienākumu pildīšanai.

Ņemot vērā minētos apsvērumus un pamatojoties uz likumu par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā un Rīgas domes atlaišanas likumu, Rīgas pilsētas pašvaldības pagaidu administrācija nolēmusi atļaut Zalpēterei savienot Rīgas pilsētas izpilddirektora vietnieka amatu ar "Ventas ostas" padomes priekšsēdētāja amatu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!