Rīgas domes Pilsētas attīstības komitejas deputāti trešdien atbalstīja SIA "Investīciju aģentūra" ieceri būvēt septiņu līdz septiņpadsmit stāvu augstu multifunkcionālu ēku kompleksu Dzelzavas ielā 75b.
Paredzēts, ka māju komplekss no trīs būvapjomiem izvietosies zemesgabalā starp Dzelzavas ielu un esošo dzīvojamo un bērnudārza apbūvi. Gar Dzelzavas ielu paredzēti veikali un biroji, divlīmeņu autostāvvietas paredzētas pagrabā, bet uz būvapjomu jumtiem - dārzi.

Iecerēts uzbūvēt 399 dzīvokļus un 500 pazemes autostāvvietas.

Plānotais apbūves laukums ir 3308 kvadrātmetri, apbūves intensitāte - 290%, brīvā teritorija - 25,16%, bet apbūves blīvums - 27,02%. Zemesgabals ar 1,2 hektāru kopējo platību pieder "Investīciju aģentūrai".

Projekta priekšlikumu izstrādāja Dānijas projektētāju kompānija "Vilhelm Lauritzen", kuru kā labāko izvēlējās slēgtā arhitektūras ideju konkursā.

Sabiedriskās apspriešanas laikā Būvvaldē tika saņemtas 139 pozitīvas Purvciema mikrorajona iedzīvotāju atsauksmes, no tām trīs kolektīvas vēstules ar 129 parakstiem, kas apliecina atbalstu projektam un desmit individuālas atsauksmes. Noraidošas atsauksmes netika saņemtas.

Galīgais lēmums par būvniecības ieceri būs jāpieņem domes sēdē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!