Ventspils reģiona vairākas pašavaldības iecerējušas būvēt vēl vienu tiltu pāri Ventai - pie Ventavas.
Tilta iespējamā būvniecība jau pārrunāta Vārves, Piltenes, Užavas un Ziru pašvaldību padomju sēdēs, kur projektam saņemts atbalsts.

Tālāk notikšot vienošanās par sadarbību dokumentu sagatavošanā jautājuma tālākai risināšanai jau augstākā līmenī. Pēc Užavas pagasta padomes priekšsēdētāja Grīnberga domām, finansējumu tilta būvniecībai varētu iegūt no līdzekļiem, kurus Eiropas Savienība piešķirtu reģionālās reformas realizēšanai Latvijā.

Šāds tilts Užavas, Vārves un Ziru pagastiem nodrošinās izdevīgu satiksmi ar Pilteni, kas apvienošanās gadījumā varētu kļūt par pagastu centru. Tagad, lai no Ventavas tiktu uz Pilteni jābrauc 55 kilometri caur Ventspili, bet pāri Ventai tas būtu pat mazāk nekā trīs kilometri.

Visu triju pagastu iedzīvotāji varētu apmeklēt gan Piltenes kultūras namu, gan baznīcu, jo pagastos tādu nav. Savukārt jaunieši varētu mācīties Piltenes vidusskolā, nevis braukt uz Ventspils vidusskolām, kas ir daudz tālāk.

Tāpat Piltenē atrodas ugunsdzēsēju brigāde, kas nelaimes gadījumos pagastos varētu nokļūt desmit minūšu laikā. Vārves pagastā tiks celts arī Ventspils reģiona cieto atkritumu poligons. Ja tiltu neuzbūvēs, visi Piltenes un citu rajona pagastu atkritumi uz poligonu tiks vesti caur Ventspili. Tilts pie Ventavas arī šo problēmu novērstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!