Foto: AFI
Iekšlietu ministre Linda Mūrniece (JL) pirmdien uzdevusi Iekšlietu ministrijas valsts sekretārei Ilzei Pētersonei līdz 1.augustam izstrādāt rīcības plānu Latvijas Policijas akadēmijas likvidēšanai.

Plānots, ka Policijas akadēmija tiks likvidēta no 2010./2011.mācību gada.
Ministrijas pārstāve Sintija Virse apstiprināja, ka Mūrniece arī uzdevusi Policijas akadēmijas rektoram Vitoldam Zaharam veikt visas nepieciešamās darbības, lai nevienā akadēmijas studiju programmā vairs netiktu veikta jauno studentu uzņemšana nākamajam mācību gadam.

Tie, kuri patlaban studē Policijas akadēmijā, šajā situācijā nekļūs par cietējiem, jo viņi mācības varēs pabeigt.

Minitrijas vadība secinājusi, ka akadēmija savu mērķi nav attaisnojusi, jo patlaban tajā tiek gatavoti jaunie juristi, no kuriem vairums nav derīgi reālajam policista darbam. Tikai retais no Policijas akadēmijas absolventiem pēc akadēmijas pabeigšanas turpina darbu iekšlietu struktūrā.

Lielākā daļa no viņiem dodas strādāt uz privāto sektoru.

Turklāt jurista specializāciju Latvijā var apgūt arī virknē citu augstskolu, konstatējusi IeM vadība, tāpēc nolemts, ka ministrijai neesot lietderīgi par saviem budžeta līdzekļiem uzturēt Policijas akadēmiju, lai gatavotu darbaspēku privātajam sektoram.

Pērn Policijas akadēmijas uzturēšanai ministrija tērējusi aptuveni 2,5 miljonus latu. Ministrijas vadība norāda, ka šo naudu labāk varētu izlietot iekšlietu struktūras darbinieku atalgojumiem, lai cilvēki nebūtu jāatlaiž no darba. Tostarp, likvidējot akadēmiju, plānots stiprināt Policijas koledžas darbību, norādīja Virse.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!