Rīgas domes Pilsētas īpašuma un privatizācijas lietu komiteja šodien nolēma, ka nojaucami 34 pilsētas grausti, ja nav iespējams rast risinājumu to sakārtošanai.
Tā nolēma lūgt Komunālo un dzīvokļu jautājumu komiteju skatīt jautājumu par citas dzīvojamās telpas ierādīšanu 20 nojaucamo dzīvojamo māju iedzīvotājiem.

Savukārt pašvaldības Dzīvojamo māju privatizācijas komisijai tika lūgts sniegt viedokli par situācijas risināšanu saistībā ar paātrināti privatizētajiem dzīvokļiem nojaucamajās ēkās.

Komitejas priekšsēdētājs Andris Ameriks (LPP) lūdza Īpašuma departamentu sākt gatavot Rīgas domes lēmumprojektus par steidzami nojaucamo ēku nojaukšanu. Arī par pārējām ēkām katru gadījumu komiteja skatīs atsevišķi, lai izvēlētos labāko veidu situācijas risināšanai.

Rīgas domes Īpašuma departamenta izveidotajā graustu sarakstā iekļautas 34 ēkas, no kurām piecas atzītas par steidzami nojaucamām, pārējās - par garāmgājējus un to lietotājus apdraudošām un ainavu bojājošām.

Pēc Īpašuma departamenta ieskatiem steidzami būtu jānojauc tukša dzīvojamā ēka Buru ielā 9, dzīvojamās ēkas drupas Daugavpils ielā 19, nedzīvojamas koka ēkas pamati Jūrmalas gatvē, izdegusi dzīvojamā ēka Ludzas ielā 4, kur reģistrēts viens privatizēts dzīvoklis un īres līgums, kā arī ēku komplekss Maskavas ielā 9, kuru kategoriski aizliegusi nojaukt Valsts kultūras pieminekļu aizsardzības inspekcija, jo tas ir valsts nozīmes kultūras piemineklis.

Par bīstamām atzītas 20 dzīvojamās ēkas, no kurām daudzās ir privatizēti dzīvokļi vai īrnieki. Tāpat par bīstamām atzītas deviņas nedzīvojamās ēkas.

Kā liecina Īpašuma departamenta informācija, līdz šim nojaukti 62 grausti pilsētas teritorijā. Tas pašvaldībai maksājis gandrīz pusmiljonu latu.

Patlaban norit piecu ēku nojaukšanas darbi. Par tiem Rīgas domei būs jāmaksā apmēram 34 000 latu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!