Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Plānots, ka turpmāk pašizolācija būs jāievēro, atgriežoties no valstīm, kur Covid-19 saslimšanas līmenis pārsniedz Latvijas līmeni, proti, šo slieksni plāno pielāgot Latvijas aktuālajam divu nedēļu kumulatīvajam saslimstības rādītājam uz 100 000 iedzīvotāju, piektdien žurnālistus informēja Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) Infekcijas slimību riska analīzes un profilakses departamenta direktors Jurijs Perevoščikovs.

Viņš norādīja, ka ceturtdien Latvijā šis rādītājs bija 40,2 gadījumi uz 100 000 iedzīvotāju.

"Atgriešanās no valstīm, kur Covid-19 saslimšanas rādītāji ir augstāki nekā Latvijai, rada papildu risku," uzsvēra epidemiologs, paskaidrojot, ka konceptuālā nostāja pašreiz ir sekot iekšējiem inficēšanās riskiem valstī un attiecināt tos vienlīdzīgi uz ceļotājiem, kuri ierodas no citām valstīm.

Jau ziņots, ka iepriekš SPKC plānoja pārskatīt un mainīt šo rādītāju.

Šobrīd pašizolācija jāievēro, atgriežoties no valstīm, kuru kumulatīvais saslimstības rādītājs uz 100 000 iedzīvotāju pārsniedz 25 gadījumus.

Jau vēstīts, ka pēdējā diennaktī veikts 4551 Covid-19 tests, reģistrēti 137 jauni saslimšanas gadījumi, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotā informācija.

Latvijā kopā veikti 353 788 izmeklējumi, saslimušas 2507 personas un 1322 izveseļojušās, 40 mirušas.

Tāpat, kā liecina Nacionālā veselības dienesta (NVD) apkopotā informācija, otro dienu pēc kārtas Latvijā stacionēti 10 Covid-19 slimnieki.

Līdz ar to, kopā stacionāros ārstējas 47 pacienti: 42 ar vidēji smagu slimības gaitu, bet pieci ar smagu slimības gaitu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!