Foto: F64

Rīga, 20.febr., LETA. Valdošās koalīcijas politiķi vienojušies par divām nedēļām pagarināt Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) priekšsēdētāja amata kandidātu izvirzīšanas termiņu.

Pašlaik ir apspriesti divi iespējamie kandidāti uz šo amatu - bijusī Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) darbiniece Diāna Kurpniece un pašreizējais CVK sekretārs Ritvars Eglājs. Pašlaik gan koalīcija nav vienojusies par vienu kandidātu, tāpēc politiķi turpinās diskusijas par šo jautājumu.

"KPV LV" frakcijas priekšsēdētājs Atis Zakatistovs sacīja, ka CVK priekšsēdētāja kandidāti būtu jāiztaujā atklātā Saeimas komisijas sēdē. Pašlaik viņš atturējās paust atbalstu kādam no līdz šim publiski izskanējušajiem pretendentiem, norādot, ka vēl nepieciešama diskusija, lai uzzinātu kandidātu redzējumu par CVK darbību nākamajiem četriem gadiem. Politiķis neizslēdza iespēju, ka "KPV LV" varētu virzīt savu kandidātu CVK priekšsēdētāja amatam.

Nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK vadītājs Raivis Dzintars sacīja, ka kandidātu izvirzīšanas termiņš tiks pagarināts, un iespējamas kandidatūras tiks izvērtētas.

Arī "Jaunās Vienotības" politiķis Arvils Ašeradens sacīja, ka būtu jāpagarina termiņš, ņemot vērā, ka uz šo amatu ir vairāki kandidāti. Ašeradens pozitīvi vērtēja, ka ir nosauktas vairākas kandidatūras, kas varētu pretendēt uz CVK priekšsēdētāja amatu, tomēr pagaidām atturējās paust atbalstu kādam no kandidātiem. Viņš teica, ka kandidatūras vēl tiks izvērtētas.

Jaunās konservatīvās partijas (JKP) politiķe Juta Strīķe norādīja, ka partija izvērtēs visus kandidātus.

Iepriekš bija paredzēts, ka kandidāti uz CVK priekšsēdētāja amatu jāizvirza līdz 22. februārim.

Atsevišķas koalīcijas partijas ir paziņojušas, ka vēlas CVK ilggadējā vadītāja Arņa Cimdara nomaiņu, lai CVK "ieplūst jaunas asinis".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!