Foto: DELFI

Ģimenes ārstu praksēm, kas pacientus vakcinē pret Covid-19, varētu būt pieejami papildu līdzekļi – līdz 1500 eiro mēnesī, intervijā LTV raidījumā “Rīta Panorāma” pauda veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP).

Pavļuts atzina, ka primārās veselības aprūpes sistēma Latvijā ilgstoši bijusi nereformēta un nepilnveidota un Covid-19 laikā daudzās jomās nepilnības iezīmes spilgtāk.

Lai veicinātu senioru un citu pacientu vakcinēšanu pret Covid-19, uz valdības sēdi 10. augustā Veselības ministrija virzīs papildu atbalstu ģimenes ārstiem, pauda Pavļuts. Piemaksu varētu piešķirt par savakcinētiem cilvēkiem, ja tādu ģimenes ārsta praksē ir vairāk nekā 50% vai 70%.

Tāpat katrai ģimenes ārstu praksei, kurā vakcinē pret Covid-19, būs pieejami līdz 1500 mēnesī. Šāda piemaksa varētu būt paredzēta, lai ģimenes ārsti algotu papildu darbinieku vai tehniski aprīkotu telpas, pastāstīja ministrs.

Iecere esot saskaņota ar Finanšu ministriju. Pavļuts mikroblogošanas vietnē "Twitter" vēlāk norādīja, ka šai iecerei nepieciešams finansējums 10,8 miljonu eiro apmērā.

Jau ziņots, ka pagājušajā nedēļā vakcinācijas pret Covid-19 temps nokrita gandrīz tikpat zemu kā Jāņu nedēļā, kad tas bija zemākais kopš marta, jo no 26. jūlija līdz 1. augustam ik dienu vakcinēti 5135 cilvēki, bet apkopojot aktuālākos NVD datus, var secināt, ka šajā nedēļā salīdzinot ar aizvadīto vakcinācijas tempi nedaudz pieaug, jo līdz trešdienai ieskaitot vidēji dienā tiek sapotēti 5092 cilvēki.

Trešdien Latvijā vakcinēšanā pret Covid-19 iesaistījušās 153 ārstniecības iestādes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!