Lai saņemtu ģimenes valsts pabalstu, ģimenēm ar bērniem turpmāk vairs nebūs katru gadu jāiesniedz izziņa no mācību iestādes Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūrā (VSAA).
Tas nozīmē, ka informāciju par mācībām VSAA iesniegtu nevis bērnu vecāki, bet pašas mācību iestādes elektroniskā veidā. Tas gan palielinātu pabalsta saņēmēju ērtības, gan samazinātu dokumentu apjomu, informē Labklājības ministrija (LM).

Jau vēstīts, ka ģimenes valsts pabalsts patlaban ir 8 lati mēnesī par bērnu, par otro bērnu – 9,60, par trešo 12,80, bet par ceturto un vairāk – 14,40 mēnesī. Pēc tam, kad bērns ir sasniedzis 15 gadu vecumu, ģimenes valsts pabalstu vecāki var turpināt saņemt, ja viņu bērns mācās vispārējās izglītības vai profesionālās izglītības iestādē. Patlaban, lai turpinātu saņemt šo pabalstu, vecākiem regulāri katru gadu ir jāiesniedz VSAA nodaļā izziņa no izglītības iestādes par to, ka viņu bērns turpina mācības.

Jauno kārtību plānots ieviest divos posmos. Sākotnēji to paredzēts izmēģināt pilotprojekta veidā divās pašvaldībās – Rīgas un Ventspils. Savukārt no nākamā gada 1.septembra jauno kārtību nodrošinās jau visā Latvijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!