Foto: PantherMedia/Scanpix

Trešdienas vakarā sasaukta ārkārtas domes sēde jauna Jelgavas novada domes priekšsēdētāja ievēlēšanai, informēja novada pašvaldībā.

Jelgavas novada domes ārkārtas sēde pulksten 18 notiks klātienē, pašvaldības lielajā zālē. Sēdes dienaskārtībā ir balsojums par Jelgavas novada domes priekšsēdētāja ievēlēšanu, tāpēc deputātiem nepieciešams balsot ar vēlēšanu zīmēm.

Domes sēde būs skatāma tiešraidē pašvaldības mājaslapā.

Jau ziņots, ka 5. janvārī no amata atbrīvots Jelgavas novada domes priekšsēdētājs Ziedonis Caune (LZS). Sēdē par neuzticības izteikšanu pats Caune nepiedalījās, jo atradās neplānotā prombūtnē. Par viņa atbrīvošanu no amata nobalsoja 11 domnieki, četri bija pret, bet trīs balsojumā nepiedalījās.

Balsojumā nepiedalījās Latvijas Reģionu apvienības (LRA) deputāti, "pret" balsoja visi sēdē klātesošie Caunes pārstāvētās Latvijas Zemnieku savienības pārstāvji, izņemot Jāni Poču, kurš atbalstīja domes priekšsēdētāja atbrīvošanu.

"Par" bija domnieki no Latvijas Zaļās partijas, "Jaunās vienotības", "Latvijas attīstībai", Nacionālās apvienības un "Saskaņas" sarakstiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!