Foto: F64

Plašas saslimšanas ar Covid-19 dēļ Mazsalacas vidusskolas skolēni no rītdienas mācīsies attālināti, pastāstīja Mazsalacas vidusskolas direktore Zaiga Ivana.

Vakar veiktās testēšanas rezultātā saslimšana ar Covid-19 ir konstatēta sešās no 15 Mazsalacas vidusskolas klasēm. "Testēšana tika veikta gan individuāli, gan ar pūļa testēšanas metodi. Dažās klasēs jau ir zināms slimo skolēnu skaits, kamēr ar pūļa metodi testētie skolēni šodien testus nodod individuāli, tādēļ precīzu saslimušo skaitu vēl nevaru pateikt," atzina direktore.

Turklāt pozitīvs Covid-19 tests konstatēts ar vairākām skolas ēdināšanas uzņēmuma darbiniecēm.

"Esam pieņēmuši lēmumu no rītdienas mācības organizēt attālināti. Nākamnedēļ būs rudens brīvlaiks, visticamāk arī oktobra pēdējā nedēļā turpināsim mācību procesu attālināti, taču tas būs atkarīgs no tā, cik daudzi skolēni būs atveseļojušies," pauda Ivana.

Ar Covid-19 saslimuši galvenokārt sākumskolas un pamatskolas klašu skolēni. "Ir klase, kurā saslimšana ar Covid-19 ir konstatēta jau atkārtoti. Patlaban neviens no pedagogiem nav saslimis," piebilda direktore.

Viņa atzina, ka skolas administrācija ir gatava mācību procesu organizēt attālināti.

Kā vēstīts, pagājušajā diennaktī Latvijā reģistrēti 2408 jauni Covid-19 gadījumi un saņemts ziņojums par 21 Covid-19 pacientu nāves gadījumu, liecina Slimību profilakses un kontroles centra apkopotie dati.

Trešdien izziņotais diennaktī atklāto 2236 Covid-19 gadījumu skaits bija līdz šim lielākais reģistrētais, taču jau ceturtdien tas pārspēts.

Līdz ar lielo saslimušo skaitu aizvien strauji turpina kāpt saslimstības divu nedēļu kumulatīvais rādītājs – dienas laikā tas palielinājies no 993,4 līdz 1056,8 gadījumiem uz 100 000 iedzīvotāju, kas ir līdz šim augstākais Latvijā reģistrētais rādītājs.

Iepriekšējās ziemas Covid-19 viļņa laikā augstākais kumulatīvais rādītājs Latvijā bija fiksēts janvāra vidū, kad 10. janvārī tas sasniedza 693,9.

No visiem pagājušajā diennaktī reģistrētajiem Covid-19 gadījumiem 1928 saslimušie jeb 80% bijuši nevakcinēti vai vakcinācijas kursu nepabeiguši, kamēr 480 bija vakcinējušies.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!