Foto: LETA

VSIA "Latvijas Televīzija" "stratēģiski nepareizā" darbība vairākus gadus ir arī Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) atbildība, atzina Latvijas Žurnālistu asociācijas vadītāja Ivonna Plaude.

Viņa uzsvēra, ka jau iepriekš Valsts kontrole revīzijas ziņojumā NEPLP tika strikti norādīts, ka sabiedrisko mediju liela daļa neizpildīto darbu ir padomes atbildība kā to uzraugošai un plānojošai organizācijai.

Plaude atzīmēja, ka no žurnālistu un mediju viedokļa, piemēram, vēlēšanu process LTV un arī Latvijas Radio (LR) šogad bija "ārkārtīgi labi" paveikts darbs. Viņasprāt, šogad vēlēšanas process bija kvalitatīvi atspoguļots un ar "izrāvienu" nekā citus gadus. Tostarp arī saturs ir bijis nesalīdzināmi kvalitatīvāks par citiem gadiem. "LTV valde ir strādājusi ļoti labi no saturiskā viedokļa. Viņi ir parādījuši, ka spēj radoši strādāt ar tiem līdzekļiem, kas tika viņiem nodrošināti," atzina Plaude.

Savukārt, tam, ka ir nepietiekams finansējums sabiedriskajiem medijiem, Plaude piekrita. Tāpat viņa piekrita, ka nepieciešams mainīt sociālo nodrošinājumu žurnālistiem, bet "tā arī ir NEPLP atbildība".

Jau ziņots, ka NEPLP kā valsts kapitāla daļu turētāja vienbalsīgi pieņēmusi lēmumu izteikt neuzticību Latvijas Televīzijas (LTV) valdes priekšsēdētājam Ivaram Beltem un valdes loceklim programmu attīstības jautājumos Sergejam Ņesterovam.

Lēmums stājas spēkā 28. decembrī līdz ar tā pieņemšanas brīdi.

NEPLP pārstāvji norādīja, ka LTV 2017. un 2018. gadā nav nodrošinājusi stratēģisku attīstības projektu plānošanu un uzraudzību noteiktajos termiņos un budžeta rāmjos, kas rada risku, ka nodokļu maksātāju līdzekļi netiek izlietoti iespējami efektīvi sabiedrības interesēs.

LTV valdē darbu turpina valdes loceklis finanšu jautājumos Ivars Priede.

Nākamā gada 10. janvārī NEPLP izsludinās konkursu uz vakantajām sabiedriskā medija valdes locekļu vietām, bet nākamnedēļ iecels pagaidu valdes locekli.

LTV pārstāve Krista Luīze Priedīte sacīja, ka patlaban komentāru par situāciju nesniegs, taču solījās plašāku komentāru sniegt nākamās nedēļas laikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!