Bijušais Drošības policijas galvenais inspektors Sandris Plaudis no dienesta Iekšlietu ministrijas sistēmā atvaļinājies, jo viņam piedāvāts "interesants un saistošs darbs" Rīgas Pašvaldības policijā.
Plaudis nevēlējās atklāt, kādu amatu viņš Pašvaldības policijā ieņems, norādot, ka par to viņš varēšot runāt tikai pēc nedēļas. Plaudis pēc paša vēlēšanās ar šā gada 10.februāri atbrīvots no Drošības policijas galvenā inspektora amata.

Bijušais Valsts robežsardzes Informācijas pārvaldes vadītājs pulkvežleitnants Plaudis darbu Drošības policijā sāka tikai šā gada sākumā. Bija plānots, ka Drošības policijā Plaudis nodarbosies ar operatīvo darbu pretizlūkošanā.

Plaudis darbu robežsardzē atstāja pērn decembra pēdējās dienās. Tajā pašā laikā parakstīta arī pavēle par Plauža pāriešanu darbā Drošības policijā.

Valsts robežsardzes priekšnieks Gunārs Dāboliņš bija piedāvājis Plaudim kļūt par Latgales teritoriālās Ludzas pārvaldes vadītāju. Plaudis no šī amata atteicies.

Plaudis darbojies Kriminālpolicijā no 1984.gada. Laikā no 1995.gada līdz 2000.gadam Plaudis bija Smagu noziegumu atklāšanas un koordinācijas pārvaldes priekšnieks. Šo amatu viņš atstāja drīz pēc tam, kad par Kriminālpolicijas priekšnieku tika iecelts Valdis Pumpurs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!