Bijušais Stradiņa slimnīcas valdes priekšsēdētājs Māris Pļāviņš otrdien iesniedza tiesā prasību pret veselības ministru Gundaru Bērziņu, lūdzot tiesai uzlikt par pienākumu Bērziņam atsaukt Pļaviņa goda un cieņas aizskarošos izteikumus un piedzīt atlīdzību 200 000 latu apmērā.
Bērziņš līdz 17.augustam nav atbildējis uz Pļaviņa iesniegto pretenziju, atsaucot Latvijas Neatkarīgajā televīzijas (LNT) 26.jūlija ziņās izskanējušos "godu un cieņu aizskarošus apgalvojumus" un nav samaksājis 100 000 latu kompensāciju, Pļaviņš vērsies tiesā.

Prasības summa ir palielināta līdz 200 000 latu, jo "Bērziņa izplatītās goda un cieņas aizskarošās ziņas ir aizsākušas skandālu, kas nav beidzies vēl šobrīd. Bērziņa izteiktos apmelojumus zina gandrīz katrs Latvijas iedzīvotājs. Turklāt veselības ministrs ir iekļauts Latvijas miljonāru sarakstā, un atlīdzībai būtu jābūt tādai, lai viņu varētu atturēt no līdzīgu darbību veikšanas nākotnē," teikts Pļaviņa izplatītajā paziņojumā.

26.jūlijā LNT raidījumā "Ziņas" Bērziņš sniedza interviju par iespējamiem pārkāpumiem VAS "Paula Stradiņa klīniskajā universitātes slimnīca" un par valdes priekšsēdētāja Pļaviņa atbildību. Pļaviņš norāda, ka Bērziņa sniegtā informācija par Pļaviņa pieļautajiem pārkāpumiem nav patiesa un sagrozīta.

Pļaviņš no slimnīcas valdes priekšsēdētāja amata tika atlaists pēc tam, kad Veselības ministrijas pārbaudes komisija secināja, ka viņa slēgtais līgums par pacientu ēdināšanu ar "P.Dussmann" slimnīcai šogad radījis vismaz 109 500 latu zaudējumus.

Savukārt Ģenerālprokuratūra sākusi kriminālprocesu par iespējamiem pārkāpumiem, slimnīcai rīkojot ēdināšanas pakalpojumu iepirkumu konkursu un slēdzot līgumu ar SIA "P.Dussmann".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!