Foto: DELFI
Rīgas līdzdalības budžeta projektu ideju īstenošanas konkursa komisija apstiprināja un nodeva īstenošanai vēl vienu iedzīvotāju iesniegto iniciatīvu – sporta parka "Vāverīte" izveidi Pļavniekos.

4. novembrī tika apstiprināti iedzīvotāju balsojuma rezultāti un lemts par finansējuma piešķiršanu 11 projektiem, kas bija saņēmuši lielāko balsu skaitu portālā balso.riga.lv. Šogad konkursā pieejamais finansējums 500 tūkst. eiro, maksimāli vienam projektam paredzot 50 tūkst. eiro, ļauj īstenot kopā 12 iedzīvotāju iniciatīvas.

Par iespējām īstenot projektu "Sporta parks "Vāverīte"", kas ar 1131 balsi iedzīvotāju balsojumā ierindojās 12. vietā, komisija lēma atsevišķa, jo bija nepieciešams saņemt precizējošu informāciju par teritorijas izmantošanu no SIA "Rīgas meži" un Valsts mežu dienesta. Saņemtais atzinums ļauj īstenot iedzīvotāju ieceri par pastaigu un āra trenažieru ierīkošanu Pļavniekos. Projektu "Sporta parks "Vāverīte" konkursam iesniedza Jeļena Saveļjeva un tā īstenošanas plānotās izmaksas ir 28,6 tūkst. eiro. Projekta īstenošana nodota pašvaldības uzņēmumam SIA "Rīgas meži".

Iedzīvotāju vērtējumam šogad kopā tika nodoti 22 projekti, par kuriem laikā no 1. oktobra līdz 31. oktobrim kopā nobalsots 19 011 reižu.

Konkursa mērķis ir ļaut iedzīvotājiem tieši lemt par daļas pilsētas budžeta izlietojumu un uzlabot vidi savas dzīvesvietas tuvumā, veicināt iedzīvotāju iesaisti savu apkaimju attīstībā, kā arī pašvaldībai iegūt vērtīgu atgriezenisko saiti par nepieciešamajiem pilsētvides uzlabojumiem, kas ir svarīgi Rīgas iedzīvotājiem.

Līdzdalības budžeta projektu ideju īstenošanas konkursu Rīgas dome rīko kopš 2019. gada, kopā trijos konkursa norises gados atbalstīti 23 iedzīvotāju iesniegtie projekti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!