Foto: LETA

Rīgas pašvaldības vēlēšanām 53 deputātu kandidātu sarakstu iesniegusi arī Latvijas Sociāldemokrātiskā strādnieku partija (LSDSP). Saraksta līderi ir LSDSP priekšsēdētājs Aivars Timofejevs, kā otrais startē bijušais Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Jānis Dinevičs, bet sarakstā līdzās ārstiem, pedagogiem, uzņēmējiem un citiem ar 11.numuru Rīgas domes vēlēšanās piedalīsies arī kino un dramatiskā teātra aktieris Rūdolfs Plēpis.

Daļa Rīgas domes deputātu kandidātu piedalījušies arī 11.Saeimas ārkārtas vēlēšanās, tostarp Rīgas ekonomikas augstskolas projektu vadītājs Timofejevs un Dinēvičs, kurš patlaban ir SIA "Atjaunojamo energoresursu un viedo tīklu tehnoloģiskais parks" valdes priekšsēdētājs.

Arī SIA "MS Gaiļezers" nodaļas vadītājs, nefrologs un Latvijas Ārstu biedrības viceprezidents, priekšsēdētāja vietnieks Māris Pļaviņš, kurš Rīgas pašvaldības vēlēšanās startēs ar ceturto kārtas numuru, startējis 11.Saeimas ārkārtas vēlēšanās Vidzemes apgabalā.

LSDSP sarakstā iekļauta arī SIA "Neonat" valdes locekle, LSDSP valdes locekle Diāna Jakubovska un Rīgas pašvaldības SIA "Bērnu veselības centrs" "Ķengarags" valdes priekšsēdētāja, Latvijas pediatru asociācijas valdes locekle Margarita Krauča. Arī šīs pretendentes kandidējušas uz 11.Saeimu.

Uz Rīgas domes deputāta amatu pretendē Rīgas Stradiņa universitātes Juridiskā fakultātes dekāns, Latvijas kriminologu biedrības valdes priekšsēdētājs Andrejs Vilks, LSDSP sarakstā iekļauts arī pašvaldības SIA "Rīgas satiksme" galastacijas dispečers, LSDSP ģenerālsekretārs un arodbiedrības LABA arodkopas aktīvists Dagnis Reinsons.

LSDSP norāda, ka partija pārstāv latviskas sociāldemokrātiskas idejas un rīkosies atbilstoši savām tradicionālajām pamatvērtībām, kuru centrā ir cilvēks - darba ņēmējs, vidusšķiras pārstāvjus ieskaitot.

Lai sasniegtu partijas izvirzītos mērķus - ietaupīt un nopelnīt vairāk līdzekļu, LSDSP ierosina atjaunot Rīgas pašvaldības banku, kura veicinātu pilsētas izaugsmi. Tā ļautu rīdziniekiem un Rīgas uzņēmumiem ērtāk risināt finanšu jautājumus un veikt komunālos maksājumus bez komisijas naudas.

Partija piedāvā paplašināt atvieglojumus rīdziniekiem braukšanai sabiedriskajā transportā, ieviest "rīdzinieku karti", remontēt skolas un nodrošināt mācību līdzekļus tajās, atbalstīt ģimenes ar bērniem, nodrošināt veselības apdrošināšanu skolotājiem, sociālajiem darbiniekiem, pašvaldības policistiem, veidot un atbalstīt jauniešu un senioru fizisko aktivitāšu klubus.

LSDSP sola, ka domes pārziņā esošo pakalpojumu sniedzēju tarifu nepamatota celšana netiks pieļauta, tiks plašāk praktizēti izlīdzinātie maksājumi, bet par ziemas mēnešiem pašvaldības uzņēmumi maksājumu kavējumu sodu nepiedzīs. Lai izveidotu dotāciju sistēmu, kas būtiski samazinātu katra rīdzinieka maksājumus par siltumu, LSDSP prasīs valstij nodot pašvaldībai AS "Rīgas siltums" kontrolpaketi, tāpat tiek solīts izstrādāt kompleksu māju renovācijas atbalsta programmu rīdziniekiem un atbalstīt tos, kas vēlēsies tajā iesaistīties.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!