Foto: LETA

Lai arī administratīvi teritoriālās reformas ieviešana tagad pamatā ir atkarīga no pašām jaunajām pašvaldībām, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) procesam rūpīgi sekos līdzi un sniegs atbalstu jaunajām pašvaldībām, intervijā Latvijas Radio uzsvēra vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra amata kandidāts Artūrs Toms Plešs (AP).

Plešs atkārtoti uzsvēra, ka viņa prioritātes ministra darbā būs administratīvi teritoriālās reformas ieviešana un jaunā Pašvaldību likuma pieņemšana Saeimā, depozīta sistēmu ieviešana, Latvijas virzība uz klimatneitralitāti un Eiropas zaļo kursu un darbs pie valsts digitālās transformācijas, apgūstot Eiropas līdzekļus.

Plešs solīja, ka VARAM viņa vadībā arī cītīgi strādās pie atbalsta pasākumiem pašvaldībām Covid-19 krīzes pārvarēšanai. Politiķis atzīmēja, ka ministrija, piemēram, redz pašvaldību lielu interesi aizņemties savu infrastruktūras projektu īstenošanai.

Kā ziņots Saeima šodien lems par Saeimas deputāta Pleša apstiprināšanu vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra amatā.

Pleša kandidatūru uz ministra amatu izvirzīja apvienība "Attīstībai/Par!" (AP). 1992.gadā dzimušais Plešs ir "Latvijas attīstībai" valdes loceklis, Saeimas Administratīvi teritoriālās reformas komisijas priekšsēdētājs, kā arī VARAM parlamentārais sekretārs.

Līdzšinējais ministrs, "Latvijas attīstībai" biedrs Juris Pūce nolēma atkāpties no vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra amata pēc tam, kad publiski sameloja, ka nav izmantojis vai nopietni lūdzis partijas biedriem sarūpēt viņam Rīgas domes deputāta autostāvvietu caurlaidi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!