Foto: F64
Lai padarītu valsts pārvaldi racionālāku un efektīvāku, opozīcijā esoša apvienība "Par Labu Latviju" rosina noteikt, ka ministrs savas kompetences ietvaros var izdot normatīvos aktus – ministra noteikumus, portālu "Delfi" informēja PLL.

PLL deputāti Saeimas prezidijam iesnieguši grozījumus virknē likumu, kas, pēc frakcijas domām, ļaus paātrināt lēmumu pieņemšanas procesu un atslogot valdības darbu, lai Ministru kabinetam mēnešiem ilgi nebūtu jāskata jautājumi, kurus var izlemt atbildīgā ministrija.

"Spilgtākais piemērs šodien ir Zemkopības ministrija, par kuras sagatavotajiem "gurķu standartiem" un dzīvnieku labturības noteikumiem valdības sēdēs ir jālemj arī citiem ministriem," norāda frakcijas priekšsēdētājs Edgars Zalāns. "Tā vietā, lai valdība risinātu jautājumus pēc būtības, ministri ir spiesti iesaistīties nevajadzīgās diskusijās par kādas vienas nozares specifiskajiem jautājumiem, ar Valsts Kancelejas starpniecību pārsūtot vēstules no vienas ministrijas citai. Mūsu sagatavotie priekšlikumi ne vien samazinās birokrātiju, bet arī palielinās nozares ministru atbildību".

"Par Labu Latviju" sagatavotie grozījumi paredz, ka ministra noteikumi normatīvo aktu juridiskā spēka hierarhijā ir zem Satversmes, likuma un Ministru kabineta noteikumiem. Deputāti rosina, ka ministrs varēs izdot ministra noteikumus, ja likums viņu tam īpaši pilnvaro.

Zalāns ir pārliecināts, ka koalīcijas partiju attieksme pret šiem grozījumiem parādīs, vai valdība vēlas birokrātiju mazināt tikai vārdos, vai arī tam sekos kādi darbi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!