Foto: LETA
Premjera Valda Dombrovska ("Vienotība") jaunās valdības darbības ilgums būs atkarīgs no tās pieņemtajiem lēmumiem un spējas pildīt vēlētājiem dotos solījumus, šādu viedokli aģentūrai LETA pauda Saeimā ievēlētie apvienības "Par labu Latviju" (PLL) līderi ekspremjers Andris Šķēle (TP) un bijušais satiksmes ministrs Ainārs Šlesers (LPP/LC).

Valsts prezidents Valdis Zatlers otrdien par premjera amata kandidātu nominēja Dombrovski. Par Dombrovska veidotā Ministru kabineta apstiprināšanu Saeima lems trešdienas sēdē.

Šķēle atzīmēja, ka Dombrovskis 9.Saeimas laikā bijis visilglaicīgākais Ministru prezidents, visi varas groži ir bijuši viņa rokās un taisni no premjera lēmumiem būs atkarīgs, cik ilgs mūžs būs šai valdībai. "Ir svarīgi, kā tiks pieņemti lēmumi un cik konkrēti tiks pildīti priekšvēlēšanu solījumi," teica ekspremjers, gan atturoties minēt aptuvenu jaunās valdības noturēšanās laiku.

Šķēle vērsa uzmanību uz to, ka sagatavotā valdības deklarācija nesniedz atbildes uz daudziem būtiskiem jautājumiem un ir pārāk nekonkrēta. "Tai vajadzētu būt daudz konkrētākai, precīzākai," viņš uzsvēra.

Savukārt Šlesers atzina, ka šādai koalīcijai un valdībai pietiek balsu Saeimā, lai strādātu, un viss esot atkarīgs no tā, kā pati koalīcija strādās.

Pēc Šlesera domām, valdības mūžs varētu būt atkarīgs no piedāvātā 2011.gada budžeta un tā, vai būs pietiekami progresīvi piedāvājumi ieņēmumu palielināšanai.

"Būs jāļauj šai valdībai pastrādāt, centīsimies konstruktīvi norādīt uz kļūdām," sacīja politiķis. "Valdībai balsu pietiek, lai strādātu ilgi, bet vai tā strādās, tas atkarīgs no viņiem pašiem," teica Šlesers.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!