Politiskā apvienība "Par Labu Latviju!" sola pēc vēlēšanām atkārtoti virzīt izskatīšanai Saeimā ceturtdien noraidīto ieceri skolās ieviest Bībeles mācību, teikts PLL pārstāvja, bijušā bērnu un ģimenes lietu ministra Ainara Baštika paziņojumā.

Saeimas noraidītais PLL priekšlikums paredzēja Izglītības un Reliģisko organizāciju likumā noteikt Bībeles mācību kā vienu no pamatpriekšmetiem skolēniem no 1. līdz 12.klasei, ateistiem un citu ticību piederīgiem dodot iespēju atteikties no šāda priekšmeta.

Šobrīd likums nosaka, ka izglītojamie pēc izvēles apgūst kristīgās ticības mācību vai ētiku vai arī kristīgās ticības mācību un ētiku vienlaikus.

Baštiks norāda, ka "tā būtu stunda, uz kuru nav jāvelk aiz rokas". "Tā būs stunda, kurā nemācīs ne Bībeles ģeogrāfiju, ne Bībeles vēsturi, ne cīņas ar kanaāniešiem, amoniešiem, hīviešiem, perisiešiem. Bet tā būs stunda, kurā noskumušais gūst prieku. Tā būtu stunda, kur atstumtais iegūst draugus. Tā būtu stunda, kurā satrauktais iegūst mieru, kur drosmīgais iegūst pazemību. Tā būtu stunda, pēc kuras bērni mājās pārnestu cerību un svētību. Tā būtu stunda, kurā pat nāves brīdī cilvēkam būtu cerība. Un tā būtu stunda, kurā mēs mācāmies veidot attiecības. Tā būtu stunda, kurā mēs mācāmies uzņemties atbildību un palikt uzticīgiem. Un tā būtu stunda, kurā nav kontroldarbu, bet diskusijas un ieklausīšanās, kurā ir saņemts atbalsts," teikt bijušā bērnu ministra paziņojumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!